Horner: Το ίδιο χαρούμενη η Red Bull αν κατακτήσει τον τίτλο ο Perez ή ο Verstappen

Σχετικά άρθρα

Μετά τη νίκη του Sergio Perez στο GP του Μονακό και την 3η θέση του Max Verstappen, ο Μεξικανός βρίσκεται μόλις 15 πόντους πίσω από τον teammate του και πρωτοπόρο της φετινής σεζόν του πρωταθλήματος της F1, ενώ ο Charles Leclerc είναι μπροστά από τον Perez μόλις έξι βαθμούς.

Την πρώτη του χρονιά με την ομάδα το 2021, ο “Checo” είχε ξεκάθαρα υποστηρικτικό ρόλο στην προσπάθειά του Verstappen να πάρει τον τίτλο, αλλά φέτος o πιο επιτυχημένος οδηγός από το Μεξικό δείχνει αρκετά πιο δυνατός, ξεπερνώντας τον Ολλανδό στη Σαουδική Αραβία -όπου πήρε την pole- και ξανά στο Μονακό, ενώ στην Αυστραλία και στο Μαϊάμι ήταν λιγότερο από ένα δέκατο πίσω από τον Verstappen. Και όλα αυτά, παρότι του δόθηκε εντολή στο GP Ισπανίας να αφήσει τον Verstappen να τον προσπεράσει για τη νίκη.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωσε πως ο Sergio Perez είναι ελεύθερος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα οδηγών, ακόμα και απέναντι στον Max Verstappen, με τον Horner να επιμένει πως η αυστριακή ομάδα δεν έχει προτίμηση στο ποιος οδηγός θα ήθελε να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα οδηγών, λέγοντας:

Δεν μας απασχολεί ποιος από τους δύο θα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής. Ασφαλώς και το (πρωτάθλημα) κατασκευαστών έχει εξαιρετική σημασία. Είτε είναι ο Max (Verstappen) είτε ο Checo (Perez), είναι και οι δύο οδηγοί της Red Bull, έχουν την ίδια ευκαιρία. Φυσικά και η σεζόν είναι μεγάλη και θα υπάρχουν διακυμάνσεις.

Είναι, όμως, πολύ καλό να έχουμε στην κορυφή και τους δύο οδηγούς. Ο Checo είναι στην καλύτερη απόδοση της καριέρας του, κάνει καταπληκτική δουλειά. Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, θέλω να πω είδαμε και την pole position που κατέκτησε στην Jeddah (GP Σαουδικής Αραβίας). Έχει πολύ υψηλού επιπέδου απόδοση, κάτι που είναι φανταστικό για εμάς. Χρειαζόμαστε, όμως, και τους δύο οδηγούς να συνεχίζουν να δουλεύουν μαζί με τον ίδιο τρόπο.

Από την πλευρά του, ο Sergio Perez δηλώνει πως δεν είχε αμφιβολίες πως μπορεί να παλέψει για τον το φετινό πρωτάθλημα, τονίζοντας:

Είναι αρκετά ξεκάθαρο, δεν χρειαζόταν να το δηλώσουν, όμως είναι ξεκάθαρο. Νομίζω πως από τη μεριά τη δική μου είναι ξεκάθαρο και στο εσωτερικό της ομάδας. Αλλιώς δε θα βρισκόμουν εδώ.

Από την άλλη, ο Max Verstappen είναι πεπεισμένος ότι μία κόντρα στην πίστα με τον Sergio Perez δε θα επηρεάσει τη σχέση τους, δηλώνοντας:

Γιατί να αλλάξει (η σχέση μου με τον Perez); Δουλεύουμε άψογα ως ομάδα. Πάντα προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε το μονοθέσιο και να δουλέψουμε για την ομάδα. Μπορούμε να αποδεχτούμε όταν ο ένας κάνει καλή και ο άλλος καλύτερη δουλειά και νομίζω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς έτσι αποδεικνύει ο ένας τον σεβασμό του για τον άλλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...