Η Stellantis, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου προειδοποίησε πως η αγορά αυτοκινήτου θα μπορούσε να καταρρεύσει, εάν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν γίνουν φθηνότερα, επειδή ο κόσμος δεν θα στραφεί σε αυτά παρά τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

1Stellantis: Οι πολιτικοί επέλεξαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όχι η βιομηχανία

Carlos Tavares: Οι πολιτικοί επέλεξαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όχι η βιομηχανία

Εξαιτίας αυτού, η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 40% μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τον Chief Manufacturing Officer της, Arnaud Deboeuf. Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ορισμένα ανταλλακτικά στο εσωτερικό της καθώς και να πιέσει τους προμηθευτές να μειώσουν την τιμή των προϊόντων τους.

2Διάβασε ακόμη

Stellantis: Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη έως το 2030. Μας δείχνει το μικρό ηλεκτρικό Jeep

Ο Deboeuf χαρακτήρισε τα παραπάνω ως μια “μεγάλη πρόκληση”, με την Stellantis να σχεδιάζει να παρουσιάσει περισσότερα από 75 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα αυτή τη δεκαετία και να μετατρέψει τουλάχιστον μερικά από τα γαλλικά εργοστάσιά της σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Stellantis αναπτύσσει πέντε τεράστια εργοστάσια μπαταριών στη Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη που προορίζονται να παράγουν μπαταρίας 400 GWh έως το 2030.