Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές της ηλεκτρικής Macan

Σχετικά άρθρα

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές της νέας Macan που θα προσφέρεται μόνο ως αμιγώς ηλεκτρική. Αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023 και για κάποιο διάστημα η βενζινοκίνητη τωρινή γενιά και η νέα ηλεκτρική Macan θα συνυπάρχουν στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας.

Αυτό σημαίνει ότι από το 2024 και μετά η Macan θα προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρική, με το μοντέλο να βασίζεται στην PPE πλατφόρμα. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, η αμιγώς ηλεκτρική Macan θα προσφέρει “σημαντικά” μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με την Taycan, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό. Το σίγουρο είναι πως η αυτονομία της ηλεκτρικής Macan θα ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα.

Η δυνατότερη έκδοση θα ονομάζεται Macan Turbo S και θα φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που θα αποδίδουν 700 άλογα με 1.016 Nm ροπής. Όπως στην Taycan, έτσι και στην Macan θα υπάρχει και Turbo έκδοση. Η Macan θα ακολουθήσει τα πρότυπα της Taycan, με τεχνολογία 800 Volt, με την PPE πλατφόρμα να δίνει στην Porsche την δυνατότητα να κάνει τη νέα Macan πιο αεροδυναμική.

Η μπαταρία θα έχει βάρος κοντά στα 600 κιλά, θα βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και θα μπορεί να φορτίσει και με ταχυφορτιστή 270 kW.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...