Εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε την έφεση της General Motors εναντίον της Fiat Chrysler και των πρώην στελεχών της, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή της FCA.

Όπως ήταν φυσικό, η GM δεν ήταν χαρούμενη με την απόρριψη της μήνυσής της, λέγοντας πως θα συνεχίζει την διεκδίκηση της ώστε να “ανακτήσει τις ζημιές που της προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα της παραδεκτής διαφθοράς της FCA“.

Η GM υποστηρίζει πως στελέχη του United Auto Workers (UAW), του συνδικάτου Αμερικανών και Καναδών εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, δωροδοκήθηκαν από στελέχη της FCA, προκειμένου η FCA να λάβει ευνοϊκότερους όρους στις διαπραγματεύσεις εργασίας, οφέλη στους μισθούς και στις εργασιακές πρακτικές, που κόστισαν στην GM δισ. δολάρια.

Η Stellantis, η εταιρία που δημιουργήθηκε μετά την ένωση της FCA με την PSΑ δήλωσε σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου:

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τους εαυτούς μας απέναντι σε αυτούς τους επιπόλαιους ισχυρισμούς της συγκεκριμένης εταιρίας που είναι όπως μια ταινία κατασκοπείας τρίτης διαλογής, γεμάτη παράλογους ισχυρισμούς.