Η BMW μας δείχνει την M έκδοση του i4 με 4 ηλεκτροκινητήρες

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μας δείχνει το τμήμα M της BMW. Πρόκειται για την i4 M που διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά τροχό, με την εταιρία να τονίζει πως το ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα M μοντέλα να ξεχωρίζουν. Το πότε θα περάσει στη παραγωγή το αυτοκίνητο δεν το ανακοίνωσε η BMW.

Το αφεντικό του τμήματος M, o Frank Van Meel, πρόσθεσε ότι μια μελλοντική M3 θα είναι και αυτή ηλεκτρική, χωρίς ωστόσο να θέτει τον χρονικό ορίζοντα που αυτό θα συμβεί, συμπληρώνοντας πως δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα ενός supercar που θα το κατασκευάσει η BMW M.

Στις σχετικές ειδήσεις η BMW συμφώνησε με την κινέζικη EVE Energy CO Ltd να την προμηθεύει με 4680 κυλινδρικές μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πρώτης στην Ευρώπη.

Μοντέλα με τις συγκεκριμένες μπαταρίες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2025 και οι μπαταρίες της EVE θα έχουν παρόμοιες διαστάσεις με τις αντίστοιχες 4680 μπαταρίες της Tesla, με διάμετρο 46 mm και μήκος 80 mm. Η EVE θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών το Ντεμπρέτσεν της Ουγγαρίας προκειμένου να κατασκευάζει τις 4680 μπαταρίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...