Η CATL αναπτύσσει νέα υλικά μπαταριών για τη βελτίωση της ενεργειακής πυκνότητας

Σχετικά άρθρα

Η CATL εργάζεται πάνω σε νέα υλικά μπαταριών που μπορούν να βελτιώσουν την ενεργειακή πυκνότητα κατά 10% έως 20% σε σύγκριση με τις μπαταρίες λιθίου-φωσφορικού σιδήρου. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, ο Zeng Yuqun στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οχημάτων Νέας Ενέργειας στο Πεκίνο το Σάββατο.

Η τεχνολογία ονομάζεται M3P και σε συνδυασμό με την επόμενη γενιά μπαταριών της CATL, δίνει τη δυνατότητα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να έχει αυτονομία έως 700 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Παράλληλα, τα νέα υλικά θα μειώσουν το κόστος σε σύγκριση με τις μπαταρίες με βάση το νικέλιο και το κοβάλτιο.

Ο Zeng δεν αποκάλυψε ποια μέταλλα θα χρησιμοποιούν οι μπαταρίες M3P ή πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τους.

Η CATL, της οποίας οι πελάτες περιλαμβάνουν την Tesla, την Volkswagen, την BMW και την Ford, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο των πωλήσεων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως.

Στόχος της κινέζικης εταιρίας είναι να αυξήσει το προβάδισμα έναντι αντιπάλων της, όπως η LG Energy Solution και η BYD, επιταχύνοντας τις επεκτάσεις παγκοσμίως και την καινοτομία στις νέες τεχνολογίες μπαταριών.

Ο Wan Gang, αντιπρόεδρος του εθνικού συμβουλευτικού σώματος της Κίνας για τη χάραξη πολιτικής, δήλωσε ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να φτάσει τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, με τη ζήτηση να ξεπερνά τις 3,5 τεραβατώρες (TWh).

Η CATL ανέφερε ότι από τις αρχές του 2023 θα προμηθεύει την Zeekr με τη νέα Qilin μπαταρία που χαρίζει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η νέα μπαταρία φορτίζει γρηγορότερα από τις υπάρχουσες μπαταρίες, όντας παράλληλα ασφαλέστερη και πιο ανθεκτική, έχοντας την ίδια διάρκεια ζωής.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή πυκνότητα έως και 255 Wh ανά κιλό και από το 10% έως το 80% φορτίζει με χρήση ταχυφορτιστή μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Επίσης παρέχει 13% μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση τις 4680 μπαταρίες της Tesla, έχοντας το ίδιο μέγεθος -46 χιλιοστά διάμετρο και 80 χιλιοστά μήκος- με αυτές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...