Η Toyota επενδύει 5,3 δισ. δολάρια στη παραγωγή μπαταριών

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα πως θα επενδύσει 730 δισ. γιεν (5,3 δισ. ευρώ) σε Ιαπωνία και ΗΠΑ, με σκοπό την παραγωγή και παροχή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Η παραγωγή μπαταριών αναμένεται να ξεκινήσει μεταξύ 2024 και 2026, με την εταιρία να αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Η Toyota πιστεύει ότι υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Πιστεύει επίσης ότι τα μέσα για τη μείωση των εκπομπών CO2 όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή.

Έχοντας αυτό κατά νου, η Toyota θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκρίνεται με ευελιξία στις ανάγκες των διαφόρων πελατών της σε όλες τις χώρες και περιοχές, προσφέροντας πολλαπλούς κινητήρες και παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές.

Αν και η Toyota βλέπει τα υβριδικά και τα αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου ως μέρος ενός πράσινου μέλλοντος, έχει επισπεύσει την προσπάθεια της να κάνει ηλεκτρικά τα περισσότερα αυτοκίνητα της γκάμας της τους τελευταίους μήνες. Τον Δεκέμβριο του 2021, δεσμεύτηκε ότι θα είναι έτοιμη να πουλά μόνο αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη έως το 2035, ευθυγραμμιζόμενη με τα μέτρα της πράσινης συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τη νέα επένδυση, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τη συνολική παραγωγική της ικανότητα μπαταριών στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ έως και 40 GWh. Στην Ιαπωνία, περίπου 400 δισεκατομμύρια γιεν (2,9 δισ. ευρώ) θα επενδυθούν στο εργοστάσιο Himeji της Prime Planet Energy & Solutions Co, (PPES), της κοινοπραξίας της Toyota με την Panasonic, και σε εργοστάσια και ακίνητα της Toyota, ενώ στις ΗΠΑ, 325 δισεκατομμύρια γιεν (2,4 δισ. ευρώ) θα διατεθούν στο εργοστάσιο Toyota Battery Manufacturing στη Βόρεια Καρολίνα.

Ως μέρος της επένδυσης, η εταιρεία θα κατασκευάσει πιο αποδοτικές γραμμές παραγωγής και θα εκπαιδεύσει το προσωπικό που ασχολείται με την παραγωγή μπαταριών. Οι μπαταρίες που θα παράγονται στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ θα εξάγονται σε όλες τις αγορές όπου η Toyota πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...

Η Toyota ανακαλεί 894.891 Highlander

Η Toyota ανακαλεί 894.891 Highlander παγκοσμίως, παραγωγής μεταξύ 2019 και 2023, επειδή υπάρχει περίπτωση τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα να φύγει από την θέση του. Τα...
Autoblog.gr