Η BYD ετοιμάζεται να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά, με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ να είναι ο εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της εταιρίας στην Ελλάδα. Η τελευταία ετοιμάζει μια δημοσιογραφική εκδήλωση στις 6 Οκτωβρίου για την πρώτη παρουσίαση των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων της BYD στην Ελλάδα.

Τα αρχικά προέρχονται από το Build Your Dreams (Φτιάξε τα Όνειρα Σου), με την BYD να είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός αφοσιωμένος σε ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον και έχει έδρα την πόλη Shenzhen της Κίνας.

Ιδρύθηκε το 1995, ως start-up εταιρεία καινοτομίας με αρχικό αντικείμενο την έρευνα στις τεχνολογίες μπαταριών και σταδιακά επεκτάθηκε και σε άλλα τεχνολογικά πεδία, πάντα με στόχο την αειφορία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η εταιρεία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και εξελίχθηκε σε μία παγκόσμια δύναμη, με σημαντική παρουσία στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, των ηλεκτρονικών και των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων μονής τροχιάς.

Σήμερα, απασχολεί περίπου 290.000 εργαζόμενους, ανάμεσά τους 40.000 μηχανικοί σε 11 ερευνητικά κέντρα σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Shenzhen.

Το εταιρικό όραμα της BYD είναι Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε δραστηριότητα της εταιρείας: από φωτοβολταϊκά πάρκα που συλλέγουν τις ηλιακές ακτίνες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που τροφοδοτούν εκατομμύρια νοικοκυριά, έως ηλεκτρικά οχήματα και υπέργειους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς (SkyRail), που διακινούν εκατομμύρια επιβατών στις μεγαλουπόλεις, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ειδικά στον τομέα της αυτοκίνησης, η BYD πλέον κατασκευάζει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας για αυτά τον όρο New Energy Vehicles.

Στην Ευρώπη, η BYD έχει παρουσία 20+ ετών, με σημαντική παρουσία στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα ενώ είναι 1η σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων. Σήμερα, μόνο στην Ευρώπη τα αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα λεωφορεία της BYD κυκλοφορούν σε περισσότερες από 23 χώρες και 100 μεγαλουπόλεις, με τα νούμερα αυτά να εκτοξεύονται σε περισσότερες από 70 χώρες και 400 μεγαλουπόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ήπειρό μας, υπολογίζεται ότι ήδη κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας περισσότερα από 2.600 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD, με το ευρωπαϊκό παρακλάδι της εταιρίας να έχει έδρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ενώ λειτουργεί εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ουγγαρία.