Άκου μια Bugatti Divo σε αγώνα ορεινής ανάβασης

Σχετικά άρθρα

Το υπέροχο Bernina Gran Turismo, που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην περιοχή Engadine των Ελβετικών Άλπεων, δεν διαθέτει μόνο εντυπωσιακά σκηνικά, αλλά έχει επίσης το πιο ποικίλο πεδίο συμμετεχόντων κλασικών αυτοκινήτων οπουδήποτε στον κόσμο.

Πρώτη φορά διοργανώθηκε το 2015, ως φόρος τιμής στο “St. Moritz Automobile Week” της δεκαετίας του 1920, και πλέον παρευρίσκονται αυτοκίνητα από εκείνη την εποχή μέχρι τη δεκαετία του 1980 σε έναν λόφο που ανεβαίνουν στο ορεινό πέρασμα μήκους 5,6 χιλιομέτρων με περισσότερες από 50 στροφές και ύψος 448 μέτρων από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η νέα έκδοση αυτής της ανάβασης απέκτησε παγκόσμια φήμη μέσα σε λίγα χρόνια και σήμερα θεωρείται ως ο καλύτερος ορεινός αγώνας για ιστορικά οχήματα. Το ορεινό πέρασμα Bernina εκτείνεται από τη La Rosa στα 1.871 μέτρα έως την κορυφή στα 2.330 μέτρα. Οι μεγάλες ευθείες ακολουθούν σφιχτές καμπές και τον Σεπτέμβριο συνήθως υπάρχει ήλιος, ζέστη, κρύο, βροχή και χιόνι, όλα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, μπορούν να συμμετάσχουν και ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων, και στην φετινή διοργάνωση ένας ιδιοκτήτης μιας μοναδικής fluo Bugatti Divo, ο οποίος αναστάτωσε τα βουνά με τον εκπληκτικό “γουργουρητό” του 8,0-λιτρου W16 quad-turbo κινητήρα της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...