Το BAC Mono R είναι σημαντικά πιο γρήγορο από κάθε supercar στην πίστα του Anglesey

Σχετικά άρθρα

Ferrari, McLaren, Porsche… Δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στο BAC Mono R, τον πιο αγνό ορισμό ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου κατασκευασμένο για να μπορεί να κινείται νόμιμα στο δρόμο. Για να δει πόσο γρήγορο είναι, το βρετανικό Evo πήγε στην πίστα Anglesey, με τον Steve Sutcliffe να μας δείχνει τις αξιοθαύμαστες δυνατότητες του βρετανικού αυτοκινήτου.

Το BAC Mono R φορούσε road-legal ελαστικά, τα Pirelli P Zero Trofeo R και μηχανικά φέρει έναν 2,5-λιτρο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Mountune. Η απόδοση του αγγίζει τα 343 άλογα, κάτι που μεταφράζεται σε 137 άλογα ανά λίτρο! Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 555 κιλά, που ισοδυναμεί σε έναν πραγματικά αξιοσημείωτο λόγο ισχύος/βάρους, 612 ίππων ανά τόνο. Για το 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 2,5 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 274 χλμ/ώρα

Το Mono R βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή 30 αυτοκινήτων, όλα εκ των οποίων έχουν πουληθεί σε υφιστάμενους πελάτες της BAC σε όλο τον κόσμο, με την τιμή του να ορίζεται στα £190.950, ήτοι €219.300 με σημερινή ισοτιμία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα