Ο ιδρυτής της Nikola, Trevor Milton, ένοχος για εξαπάτηση επενδυτών

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2021 οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατηγόρησαν τον Trevor Milton, ιδρυτή και πρώην πρόεδρο της Nikola Motor, για απάτη, παραπλάνηση και εξαπάτηση λόγω αναφορών που έκανε σχετικά με το πολυετές σχέδιο της εταιρείας, προκειμένου να παραπλανήσει τους επενδυτές πριν και μετά το ντεμπούτο της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Την περασμένη Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, βγήκε η ετυμηγορία και ο Milton κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες απάτης και παραπλάνηση των επενδυτών από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καταπολεμήσει το εταιρικό έγκλημα. Ο Milton αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εισαγγελία του Μανχάταν είχε απαγγείλει κατηγορίες στον 40χρονο Milton για τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην CEO της Nikola έκανε παραπλανητικές και ψευδείς δηλώσεις για την εταιρεία μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να παραπλανήσει τους επενδυτές και να τους οδηγήσει στην αγορά μετοχών.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...