Η Ford teasάρει το νέο ηλεκτρικό της SUV για την Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο η Ford ανακοίνωσε το πλάνο της προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον για την αγορά Ευρώπη, με την αμερικάνικη εταιρία να παρουσιάζει τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα έως το 2024.

Σκοπός της να πουλά περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην ήπειρο μας μέχρι το 2026, καθώς από το 2030 η γκάμα της θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2023 και αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen ID.4, ενώ θα τοποθετηθεί κάτω από το Mustang Mach-E στη γκάμα της Ford.

Αυτό θα κατασκευάζεται στην Κολωνία, με την Ford να το χαρακτηρίζει ως μεσαίου μεγέθους crossover. Η αυτονομία του με μία φόρτιση θα είναι 500 χλμ., με τον επικεφαλής του τμήματος ηλεκτροκίνησης της Ford Ευρώπης, Martin Sander, να μας δίνει -μέσω Twitter- την πρώτη teaser φωτογραφία του μοντέλου, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν τον ερχόμενο Μάρτιο, λίγο πριν την κατάργηση του Fiesta.

Το όνομα αυτού παραμένει ακόμα άγνωστό, με την φωτογραφία να μην αποκαλύπτει πολλά από τον σχεδιασμό του αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Μετά την κυκλοφορία αυτού, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο από την Ford, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024 και περιγράφεται ως ένα sport crossover, κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι θα είναι μια coupe έκδοση του πρώτου μοντέλου, όπως το VW ID.5, προσανατολισμένο στην οδηγική ευχαρίστηση. Και αυτό θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, με την Ford να θέλει να πουλήσει 1,2 εκατ. αυτοκίνητά που θα βασίζονται στη πλατφόρμα της VW.

Τέλος, το τρίτο μοντέλο της Ford θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma, το οποίο θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και θα πωλείται από το 2024. Το Puma ήταν το επιβατικό όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Ford στην Ευρώπη το 2021.

Διάβασε ακόμα

Η Ford θέλει να πουλά τα ηλεκτρικά της μόνο μέσω internet

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...