Τον Οκτώβριο του 2021 η Uber εγκαινίασε μια νέα συνεργασία με την Hertz, προσφέροντας 50.000 οχήματα της Tesla ως επιλογή ενοικίασης στους οδηγούς της στη Βόρεια Αμερική.

Σήμερα, Hertz και Uber ανακοίνωσαν την ευρωπαϊκή επέκταση της συνεργασίας τους στη Βόρεια Αμερική, μέσω της οποίας η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων θα διαθέσει 25.000 ηλεκτρικά οχήματα στους οδηγούς της Uber στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έως το 2025. Τα αυτοκίνητα θα είναι από μια μεγάλη γκάμα, κυρίως από την Tesla και την Polestar.

Η συνεργασία αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Hertz για την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους στόλους ενοικιαζόμενων EV στον κόσμο και της κορυφαίας δέσμευσης της Uber να γίνει μια πλατφόρμα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έως το 2030.

Μέχρι σήμερα, σχεδόν 50.000 οδηγοί έχουν νοικιάσει ένα Tesla μέσω αυτού του προγράμματος στην Αμερική, ολοκληρώνοντας περισσότερα από 24 εκατομμύρια διαδρομές και πάνω από 420 εκατομμύρια ηλεκτρικά χλμ.

Η ευρωπαϊκή επέκταση της συνεργασίας θα ξεκινήσει στη βάση της Hertz Ευρώπης στο Λονδίνο από τον σήμερα και στοχεύει να επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μετά.