Αύξηση 11,3% των πωλήσεων νέων Ι.Χ στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

Σχετικά άρθρα

Θετικά ξεκίνησε η χρονιά σε ότι αφορά τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2023 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, μιας και πουλήθηκαν 760.041 αυτοκίνητα, έναντι 682.962 τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τα 37,9% των αυτοκίνητων που πουλήθηκαν τον Ιανουάριο ήταν με κινητήρες βενζίνης, το 26% υβριδικά, το 15,9% με κινητήρες diesel, το 7,1% με plyg-in υβριδικούς κινητήρες, το 9,5% αμιγώς ηλεκτρικά και το υπόλοιπο 3,6% είχαν κινητήρες που καταναλώνουν φυσικό αέριο, υδρογόνο, υγραέριο και αιθανόλη.

Το VW Group εξακολουθεί να είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Stellantis, ενώ το Renault Group βρέθηκε στη τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση συναντάμε το Hyundai Group και στην πέμπτη το Toyota Group.

Περισσότερες λεπτομέρειες με τις πωλήσεις κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...