Η Tesla παράγει πλέον 5.000 Model Y κάθε βδομάδα στο εργοστάσιο της στο Βερολίνο

Σχετικά άρθρα

Στις 22 Μαρτίου του 2022 η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις αυτοκινήτων που παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ένα χρόνο αργότερα, η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι το εν λόγω εργοστάσιο κατάφερε να φτάσει πλέον σε ένα ρυθμό παραγωγής 5.000 οχημάτων ανά εβδομάδα, ήτοι ένα νούμερο σημαντικά καλύτερο σε σχέση με το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη της Κίνας για την ίδια περίοδο, όπου ήταν στα επίπεδα των 4.000 οχημάτων εβδομαδιαίως.

Εφόσον καταφέρει να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό παραγωγής, το Gigafactory Berlin θα μπορεί να παράγει πάνω από 250.000 οχήματα ετησίως, βοηθώντας σημαντικά την Tesla να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση που εμφανίζουν τα μοντέλα της, καθώς η αμερικάνικη εταιρία προβλέπει ότι οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα καταγράψουν νέο ρεκόρ στο τέλος του τρέχοντος τριμήνου.

Επιπλέον, η Tesla έχει ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τη γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να διπλασιάσει την παραγωγή του εργοστασίου, φτάνοντας τα 500.000 οχήματα ετησίως, και αναμένεται να παράγει και το Model 3 στις εγκαταστάσεις της στη Γερμανία.

Κλείνοντας, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό ότι έχει στόχο να διπλασιάσει τη παραγωγική δυναμική του και να μπορεί να κατασκευάζει έως και 1.000.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο, καταναλώνοντας την ίδια ποσότητα νερού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...