Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Σχετικά άρθρα

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι από τους μεγαλύτερους της παγκόσμιας βιομηχανίας και αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Forbes.

10. Shahid Khan

Ο 72χρονος Shadid Khan γεννήθηκε στο Πακιστάν, αλλά έφυγε για τις ΗΠΑ σε ηλικία 16 ετών για να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο. Ξεκίνησε ως υπάλληλος στην Flex-N-Gate, έναν προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων, την οποία αργότερα αγόρασε. Η περιουσία του αγγίζει τα 12,1 δισ. δολάρια.

9. Lu Xiangyang

Ο 60 ετών Lu Xiangyang είναι ξάδερφος του ιδρυτή της κινέζικης BYD, Wang Chuanfu. Τις πρώτες μέρες επένδυσε στην εταιρεία του ξαδέρφου του, ενώ έχει ποσοστό σε μεγάλα ορυχεία λιθίου και κοβαλτίου. Η περιουσία του ανέρχεται στα 13,2 δισ. δολάρια.

8. Wei Jianjun και η οικογένεια του

Ο 59χρονος Wei Jianjun είναι ο πρόεδρος της κινέζικης Great Wall Motors, με την περιουσία του ίδιου και της οικογένειας του να ανέρχεται στα 14,5 δισ. δολάρια.

7. Huang Shilin

Ο 56χρονος Huang Shilin είναι αντιπρόεδρος της CATL, έχοντας μερίδιο 12% στην εταιρεία. Η περιουσία του ανέρχεται στα 15,2 δισ. δολάρια.

6. Wang Chuanfu

Ο 57χρονος σήμερα Wang Chuanfu είναι ο ιδρυτής και ο μεγαλύτερος μέτοχος της BYD, έχοντας περιουσία 18,7 δισ. δολαρίων.

5. Li Shufu

Ο Li Shufu είναι σήμερα 59 ετών και το 1986 ίδρυσε την Zhejiang Geely Holding Group, ενώ το 1997 δημιούργησε την Geely Automobile. Σήμερα η εταιρία κατέχει συνολικά 9 brands, ανάμεσά τους η Volvo και η Lotus. Συγκεκριμένα, η Zhejiang Geely ελέγχει τις :

  • Geely Auto
  • Volvo
  • Lotus
  • Proton
  • London EV Company
  • Polestar
  • Lynk & Co
  • Yuan Cheng Auto
  • Terrafugia

Επίσης έχει επενδύσει και στην Volvo AB, που κατασκευάζει τα φορτηγά της Volvo και της Renault. Επίσης η Geely κατέχει πλέον το 50% της Smart, όπως και το 9,69% των μετοχών της Daimler.

Η περιουσία του ανέρχεται στα 19 δισ. δολάρια.

4. Stefan Quandt

Ο 56χρονος Stefan Quandt, αδερφός της η Susanne Klatten, έχει περιουσία 24,6 δισ. δολαρίων και εκτός από κύριος μέτοχος της BMW είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας ομοιοπαθητικής ιατρικής Biologische Heilmittel Hee, της Entrust Datacard, μιας κατασκευάστρια εταιρία πιστωτικών καρτών και της εταιρίας logistics, Logwin.

3. Susanne Klatten

Η 60χρονη Susanne Klatten είναι ο δεύτερος πλουσιότερους άνθρωπος της Γερμανίας και η πλουσιότερη γυναίκα της Γερμανίας, αφού κληρονόμησε την αμύθητη περιουσία από τον πατέρα της, τον Herbert Quandt, τον άνθρωπο που έσωσε την BMW από την κατάρρευση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την μετέτρεψε σε παγκόσμια εταιρία πώλησης πολυτελών οχημάτων. Η περιουσία της ανέρχεται στα 27,4 δισ. δολάρια.

Τόσο η Susanne Klatten, όσο και ο Stefan Quandt είναι τα παιδιά των Herbert Quandt και Johanna Quandt, με την τελευταία να απεβίωσε το 2015.

2. Robin Zeng

Το νούμερο 2 είναι ένα άγνωστο όνομα στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για τον Robin Zeng που κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ και είναι ο ιδρυτής της CATL, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών στον κόσμο. Ο Zeng είναι ο 38ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία 33,4 δισ. δολάρια.

1. Elon Musk

Ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, έχει περιουσία 180 δισ. δολαρίων και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. O Musk ήταν συνιδρυτής επίσης του Paypal, που το 2002 εξαγοράστηκε από το eBay για 1,5 δισ. δολάρια. Ο Musk από την πώληση του Paypal πήρε 165 εκατ. δολάρια.

Διάβασε επίσης

Οι όμιλοι που ανήκουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

ΠηγήForbes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το BYD Shark

Με την BYD να αποκαλύπτει το όνομα του pickup της, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Shark κατά τη διάρκεια της επίσημης φωτογράφησης του στη Πόλη του...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...