Η Alpine παρουσίασε σήμερα το αγωνιστικό A110 Pikes Peak που θα τρέξει στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak, με τη διοργάνωση να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 25 Ιουνίου. Η γαλλική εταιρία συνεργάστηκε με τους μηχανικούς και τεχνικούς της αγωνιστικής ομάδας Signatech, για να ετοιμάσουν το αγωνιστικό.

Χάρη σε μια στενή και γόνιμη συνεργασία μεταξύ των ομάδων του γραφείου σχεδιασμού της Alpine -με επικεφαλής τον Raphael Linari (διευθυντής σχεδίασης)- και εκείνων της Signatech -με επικεφαλής τον Lionel Chevalier (τεχνικός διευθυντής) και τον Francois Letort (project manager)- το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε μια τρομερή αγωνιστική μηχανή.


Πιο συγκεκριμένα, το πιο ακραίο A110 μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε εκτεταμένες αναβαθμίσεις για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εμβληματικής ανάβασης και διαθέτει επιβλητικά αεροδυναμικά εξαρτήματα που το κρατούν κολλημένο στο έδαφος. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών χαρακτηριστικών είναι οι έντονα έντονοι διαχωριστές και εκτροπείς στα άκρα της αεροτομής, για να μην αναφέρω την επιβλητική πίσω αεροτομή, για την απαραίτητη κάθετη δύναμη στις.

Η δουλειά που έγινε στο Alpine A110R εμφανίζεται επίσης μέσω των πλαϊνών ποδιών και του διαχύτη, ενώ η εισαγωγή αέρα στην οροφή συμβάλει και αυτή για την αυξημένη απόδοση του κινητήρα, που πλέον φτάνει τους σχεδόν 500 ίππους. Επιπλέον, έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε μη απαραίτητο, για τη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου στα μόλις 950 κιλά.

Η Alpine θα συμμετάσχει στην κατηγορία Time Attack 1. Ως εκ τούτου, το A110 GT4 Evo θα παραμείνει δικίνητο και θα βρεθεί αντιμέτωπο με διάφορα πρωτότυπα διαφορετικής φιλοσοφίες, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Unlimited.

Να θυμίσω ότι η ανάβαση έχει μήκος 19,93 χιλιομέτρων και διαθέτει 156 στροφές, ξεκινώντας από υψόμετρο 2.865 μέτρων και τερματίζοντας περίπου 1.440 μέτρα ψηλότερα.