Οι Ισπανοί της Hurtan δημιούργησαν μια ακόμη ειδική έκδοση του Grand Albaycin ή αν προτιμάς του Mazda MX-5 με ρετρό παρουσιαστικό, που αντλεί έμπνευση από τα σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950 και του 1960.

Πρόκειται για το Grand Albaycin UAE Edition που είναι εμπνευσμένη από την αραβική κληρονομιά της Αλ-Άνταλους, γνωστή και ως μουσουλμανική Ισπανία ή ισλαμική Ιβηρία.

Ήταν μία μεσαιωνική μουσουλμανική εδαφική και πολιτιστική επικράτεια, η οποία στο αποκορύφωμά της καταλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Το Hurtan Grand Albaycin UAE Edition είναι βαμμένο σε γαλάζιο χρώμα, εμπνευσμένο από το χρώμα του ουρανού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φορά νέες ζάντες.

Μηχανικά προσφέρεται είτε με τον 1.500άρη κινητήρα βενζίνης των 132 ίππων, είτε με τον 2,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης των 184 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με αυτόματο.

Η Hurtan θα κατασκευάσει μόλις 30 Grand Albaycin UAE Edition, που θα πουληθούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Νορβηγία και στην Ιταλία.