Μια εβδομάδα μετά τη νίκη του στο Ράλλυ Πορτογαλίας για το WRC, ο Kalle Rovanpera βρέθηκε στην Ιαπωνία και κέρδισε τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος Formula Drift της χώρας που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα Ebisu.

Ο πρωταθλητής του WRC του 2022 βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μιας αγωνιστικής Toyota GR Corolla, την οποία οδήγησε για πρώτη φορά, με τον 22χρονο Φινλανδό να συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία στις κατατακτήριες του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή έφτασε μέχρι και τον τελικό στα διπλά περάσματα.

Εκεί αντιμετώπισε τον Masanori Kohashi, που οδηγούσε μια Toyota GR Supra, και ο Rovanpera πήρε μεγαλύτερη βαθμολογία στο πέρασμα που ήταν μπροστά. Στην συνέχεια, ένα λάθος του Kohashi, έδωσε την νίκη στον Rovanpera.

Ο οδηγός της Toyota έχει κάνει γνωστό ότι θα συμμετάσχει και σε τέσσερις αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters με το δικό του Toyota GR Supra, με τον πρώτο του αγώνα να είναι μία εβδομάδα μετά το Ράλλυ Σαρδηνίας.

Ο Rovanpera τρέφει βαθιά αγάπη για το drift, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί σε αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters. Το Formula Drift Japan είναι μια διεθνής έκδοση του πρωταθλήματος Formula Drift, το οποίο διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και διοργανώνεται από το 2014.