To θρυλικό Mazda 787B επιστρέφει στο χώρο που δοξάστηκε, την πίστα του Le Mans

Σχετικά άρθρα

Η Mazda ανακοίνωσε ότι θα πάει το Mazda 787B στο φετινό Le Mans για έναν αγώνα επίδειξης που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 του Ιουνίου, όντας ο 91ος αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στο La Sarthe Circuit στη Γαλλία.

Φέτος θα εορταστεί η 100στή επέτειος του εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής στο Le Mans, και για το λόγο αυτό τα νικητήρια αγωνιστικά οχήματα των προηγούμενων χρόνων θα παρουσιαστούν ως εκθέματα στις 1 και 2 Ιουλίου στο Le Mans Museum, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Le Mans Sarthe Circuit, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη.

Ακόμη, το Mazda 787B θα συμμετάσχει και σε αγωνιστικές επιδείξεις μικρής διαδρομής τα απογεύματα της 9ης και της 10ης Ιουνίου πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα, ενώ το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο 29 φορές εμφανιζόμενος στο Le Mans, Yojiro Terada.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το Mazda 787B ήταν ο νικητής του 59ου 24ώρου αγώνα αντοχής στο Le Mans το 1991, ήτοι τον 59ο αγώνα στην πίστα. Το 787B ήταν το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα με τέσσερις ρότορες που κέρδισε τον αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του Le Mans Centennial race week, θα πραγματοποιηθεί επίσης η θεματική έκθεση Japan Endless Discovery, μια συνεργασία των JNTO (Ιαπωνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού), Toyota και Mazda. Οι θεατές του 24ωρου Le Mans θα εκτεθούν τόσο στην Ιαπωνική κουλτούρα, ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό, όσο και στην Ιαπωνική πρωτοβουλία για την ουδετερότητα σε άνθρακα.

Ταυτόχρονα, η Mazda θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκών προδιαγραφών MX-30 e-Skyactiv R-EV. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η επίδειξη του Mazda 787B και στο Le Mans Classic.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...