Ένας σκίουρος η αιτία που έχασε η Toyota στο Le Mans;

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ήταν κοντά στο να προσθέσει μια ακόμη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans, αλλά τελικά έχασε από την Ferrari για 1 λεπτό και 21,793 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, ένα μηχανικό πρόβλημα που προκλήθηκε όταν το μονοθέσιο παρέσυρε έναν σκίουρο, ίσως ήταν η αιτία που έχασε τη νίκη.

Ο Pascal Vasselon, τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Toyota είπε:

Υπήρξαν μερικά παράθυρα όπου κυριαρχούσαμε στον αγώνα. Υπάρχει μια λογική πίσω από αυτό. Σε μια από αυτές τις στιγμές που ήμασταν ανταγωνιστικοί, ο Ryo [Hirakawa] χτύπησε έναν σκίουρο. Μάλλον δεν ήταν πολύ μικρός επειδή έκανε μεγάλη ζημιά στο μπροστινό μέρος. Η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός του GR010 Hybrid με αριθμό #8 να μειωθεί, επειδή λόγω της ζημιάς, μειώθηκε η ροή του αέρα, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα.

Οι μηχανικοί της Toyota αναγκάστηκαν να αλλάξουν ολόκληρο το μπροστινό μέρος του αγωνιστικού, με την Ferrari να εκμεταλλεύεται τη διάρκεια των επισκευών και να περνά στη πρωτοπορία του αγώνα.

Στη συνέχεια υπήρξε και ένα οδηγικό λάθος ενός οδηγού της Toyota, ενώ πίεζε να μειώσει τη διαφορά και κάπως έτσι η Ferrari πανηγύρισε τη νίκη.

Δεν είχαμε καμία ένδειξη για το τι συνέβαινε. Δεν φαινόταν τίποτα από έξω. Τα αεροδυναμικά στοιχεία ήταν καλά αλλά αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε το μπροστινό μέρος, να το αλλάξουμε και να ρίξουμε μια ματιά.

Υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι Kevlar που ήταν κολλημένο στο εσωτερικό της ανάρτησης, εμποδίζοντας τη ροή αέρα προς το ψυγείο. Το αφαιρέσαμε και συνεχίσαμε,

πρόσθεσε ο Vasselon.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...