Michelin: Νέο αγωνιστικό ελαστικό με 63% βιώσιμες πρώτες ύλες στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Στη συνεχιζόμενη προσπάθειά της να κάνει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό όλο και πιο βιώσιμο, η Michelin παρουσίασε ένα νέο αγωνιστικό ελαστικό υψηλών επιδόσεων που περιέχει 63% βιώσιμες πρώτες ύλες.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει έναν γύρο επίδειξης στην πίστα του La Sarthe, λίγο πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα του Le Mans, που θα τα φορά ένα πρωτότυπο αγωνιστικό του WEC το οποίο θα καταναλώνει υδρογόνου.

Για τη Michelin, ένα ελαστικό που παρουσιάζεται ως “βιώσιμο” μπορεί πραγματικά να είναι έτσι μόνο εάν ληφθούν υπόψη όλες οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, και όχι μόνο η ενσωμάτωση ανακυκλωμένων υλικών ή υλικών βιολογικής προέλευσης.

Στην πραγματικότητα, η Michelin προχωρά πολύ περισσότερο διασφαλίζοντας ότι τα υλικά είναι ανανεώσιμα και ότι οι τεχνολογίες που απαιτούνται για την παραγωγή τους καταναλώνουν λιγότερους πόρους και παράγουν λιγότερες εκπομπές άνθρακα από τις τρέχουσες διαδικασίες.

Επιπλέον, η Michelin θέτει τις δεσμεύσεις της λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες εκβιομηχάνισης αυτών των υλικών, για μια μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη σε όλες τις εμπορικές της σειρές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr