Η Porsche συγχαίρει τη Ferrari για τη νίκη της στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Ο φετινός 24ωρος αγώνας του Le Mans είναι παρελθόν, αλλά γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία καθώς γιορτάστηκε η -χρυσή- 100στή επέτειος από την διεξαγωγή του πρώτου, το 1923.

Στη φετινή διοργάνωση βρέθηκαν 350.000 θεατές, καθώς και 2.400 δημοσιογράφοι από 160 χώρες. Το Autoblog.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που βρέθηκε στα paddocks της πίστας του La Sarthe -καλεσμένο της Alpine- και ζήσαμε από κοντά τον ανταγωνισμό, την ένταση, την αγωνία, τη βροχή, τη ζέστη, και τις εναλλαγές των συναισθημάτων.

Η Ferrari κέρδισε τον αγώνα με το 499P που οδηγούσε, με τον Alessandro Pier Guidi να περνάς πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Ο Guidi μοιράστηκε το αγωνιστικό πρωτότυπο με το νούμερο 51, μαζί με τους James Calado και Antonio Giovinazzi, καλύπτοντας 342 γύρους -των 13.626 χλμ.- της γαλλικής πίστας, σε 24 ώρες.

Αυτό ήταν ένα ιστορικό αποτέλεσμα για την ιταλική εταιρία, η οποία επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής μετά από μισό αιώνα, με την ομάδα της Ferrari (AF Corse) να θριαμβεύει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής στον κόσμο, μετά από 58 χρόνια, καθώς η τελευταία της επιτυχία στο θεσμό ήταν το 1965.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δέκατη νίκη της Ferrari στη κορυφαία κατηγορία του Le Mans, μαζί με αυτές που πήρε το 1949, το 1954, το 1958 και από το 1960 έως το 1965.

Από την άλλη πλευρά και η Porsche επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία του WEC με την 963, αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα δε συνάδει με την ιστορία της στο Le Mans, καθώς μετράει 19 νίκες.

Ωστόσο, μπορεί οι φετινές 24 ώρες του Le Mans να μην είχαν το όνομά της ψηλά στην τελική κατάταξη, αλλά η γερμανική εταιρία αναφέρει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να ονειρεύεται ότι η νίκη θα έρθει ξανά. Παράλληλα, η Porsche δίνει συγχαρητήρια στη Ferrari AF Corse για την υπέροχη νίκη της, μέσω του παραπάνω video.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...