Le Mans 2023: Νικήτρια η Ferrari μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα

Σχετικά άρθρα

Ο φετινός 24ωρος αγώνας αντοχής του Le Mans ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών και η Ferrari ήταν η μεγάλη νικήτρια, με το 499P με αριθμό 51, έχοντας οδηγούς τους Alessandro Pier Guidi, James Calado και Antonio Giovinazzi, να βλέπει πρώτο την καρό σημαία, μετά από 342 γύρους στη γαλλική πίστα.

Στη δεύτερη θέση και 1 λεπτό και 21,793 δευτερόλεπτα πίσω από τους νικητές τερμάτισαν οι Sebastien Buemi, Brendon Hartley και Ryo Hirakawa με το Toyota GR010 – Hybrid με αριθμό 8, ενώ στη τρίτη θέση και έναν γύρο πίσω από τους νικητές, βρέθηκε η Cadillac V-Series.R με αριθμό 2, με οδηγούς τους Earl Bamber, Alex Lynn και Richard Westbrook.

Ακολούθησε στη τέταρτη θέση η δεύτερη Cadillac V-Series.R με οδηγούς τους Sebastien Bourdais, Scott Dixon και Renger van der Zande, με την Ferrari 499P με αριθμό 50, με οδηγούς τους Antonio Fuoco, Miguel Molina και Nicklas Nielsen να τερματίζουν 5οι.

Στην 6η και 7η θέση βρέθηκαν τα δύο Glickenhaus 007 LMH, με το Peugeot 9X8 με αριθμό 93 να τερματίζει 8ο, η Porsche 963 με αριθμό 5 να είναι 9η, με την δεκάδα να κλείνει το Oreca 07 με αριθμό 34 της Inter Europol Competition που πήρε τη νίκη στην LMP2 κατηγορία, με οδηγούς τους Albert Costa, Fabio Scherer και Jakub Smiechowski. H Chevrolet Corvette C8.R πήρε τη νίκη στην LM GTE AM κατηγορία με τους Nick Catsburg, Ben Keating και Nicolas Varron.

Αυτή ήταν η δέκατη νίκη της Ferrari στη κορυφαία κατηγορία του Le Mans, μαζί με αυτές που πήρε το 1949, το 1954, το 1958 και από το 1960 έως το 1965, με το Autoblog.gr να ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που βρέθηκε στην θρυλική πίστα του La Sarthe για να παρακολουθήσει ζωντανά τον αγώνα.

Οι νικητές ανά κατηγορία

Hypercar

  • No. 51 Ferrari 499P
    James Calado, Antonio Giovinazzi, Alessandro Pier Guidi
  • No. 8 Toyota GR010 – Hybrid
    Sebastien Buemi, Brendon Hartley, Ryo Hirakawa
  • Νο. 2 Cadillac V-Series.R
    Earl Bamber, Alex Lynn, Richard Westbrook

LMP2

  • No. 34 Inter Europol Competition (Oreca 07)
    Albert Costa, Fabio Scherer, Jakub Smiechowski
  • No. 41 Team WRT (Oreca 07)
    Rui Andrade, Louis Deletraz, Robert Kubica
  • No. 31 Team WRT (Oreca 07)
    Rene Binder, Neel Jani, Nicolas Pino

LM GTE Am

  • No. 33 Corvette Racing (Chevrolet Corvette C8.R)
    Nick Catsburg, Ben Keating, Nicolas Varrone
  • No. 25 ORT by TF (Aston Martin Vantage AMR )
    Ahmad Al Harthy, Michael Dinan, Charles Eastwood
  • No. 86 GR Racing (Porsche 911 RSR )
    Benjamin Barker, Riccardo Pera, Michael Wainwright

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...