Η Volkswagen εξηγεί την αεροδυναμική του ID.7

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen ανακοίνωσε ότι το νέο ID.7 έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,23, γεγονός που το κάνει το πιο αεροδυναμικό ID. μοντέλο μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, η μετωπική επιφάνεια στα 2,46 τ.μ. και η νέα γενιά του ηλεκτρικού κινητήρα, συμβάλλουν στην ενεργειακή απόδοση του συστήματος κίνησης και στη μεγάλη αυτονομία του, που φτάνει έως τα 700 χλμ.

Το αποτέλεσμα της σχεδίασης του αμιγώς ηλεκτρικού sedan είναι στενή συνεργασία των τμημάτων σχεδιασμού και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας, και σε τέτοιου είδους μοντέλα το σχήμα του αμαξώματος αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της τιμής του Cd. Οι τροχοί και τα ελαστικά επηρεάζουν περίπου το 30%, το δάπεδο 10% και τα λειτουργικά ανοίγματα στο μπροστινό άκρο του οχήματος μέσω των οποίων ο αέρας ρέει προς το ψυγείο, για παράδειγμα, επίσης 10%.

Το κάτω μέρος του αμαξώματος του ID.7 είναι σχεδόν τελείως κλειστό, κάτι που συμπληρώνεται από νέες αεροτομές στους μπροστινούς τροχούς. Αυτά οδηγούν τον αέρα κατά μήκος των τροχών κάτω από το όχημα με ελάχιστες αναταράξεις. Οι αεροκουρτίνες στα πλάγια του μπροστινού προφυλακτήρα κατευθύνουν τον αέρα γύρω από το μπροστινό άκρο του οχήματος επίσης με ελάχιστη απώλεια.

Τα διογκωμένα πλαϊνά μαρσπιέ εμποδίζουν τη ροή του αέρα στο κάτω μέρος του αμαξώματος και προστατεύουν τα πίσω ελαστικά από τον αέρα που ρέει προς αυτά. Επιπλέον, μικρά σπόιλερ και πάνελ καθοδηγούν τη ροή του αέρα στο κάτω μέρος του αμαξώματος.

Το ID.7 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Pro και Pro S. Και οι δύο φέρουν το νέο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 ίππων με 550 Nm ροπής, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με την Pro έκδοση να έχει μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh (καθαρή χωρητικότητα 77 kWh) που προσφέρει αυτονομία 615 χλμ και υποστηρίζει φόρτιση DC 170 kW.

Η Pro S έκδοση φορά μπαταρία χωρητικότητας 91 kWh (καθαρή χωρητικότητα 86 kWh) που υποστηρίζει φόρτιση DC 200 kW και χαρίζει αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα. Το μήκος του ID.7 ανέρχεται στα 4,961 μέτρα, το πλάτος φτάνει τα 1,862 μέτρα, το ύψος τα 1,538 μέτρα, το μεταξόνιο 2,966 μέτρα.

Διάβασε αναλυτικά

Επίσημο: Volkswagen ID.7

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan στην Ελλάδα, με το αυτοκίνητο να ξεκινά από τις 34.300 ευρώ και να προσφέρεται με τον 1.5...

Μεγαλύτερο το νέο VW Transporter

Το νέο Transporter (T7) θα παρουσιαστεί στις 17 του Σεπτέμβρη, στο περιθώριο της έκθεσης του Ανόβερο και η Volkswagen αποκάλυψε τις διαστάσεις του μοντέλου,...