Επίσημο: Volkswagen ID.7

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen παρουσίασε σήμερα το ID.7, το νέο της ηλεκτρικό σεντάν που βασίζεται στην MEB πλατφόρμα και θα πωλείται από το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Κίνα, με την παραγωγή του για τις δύο πρώτες αγορές να γίνεται στο εργοστάσιο της VW στο Έμντεν της Γερμανίας, ενώ για τη Κίνα θα κατασκευάζεται σε τοπικό εργοστάσιο της εταιρίας.

Το ID.7 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Pro και Pro S. Και οι δύο φέρουν το νέο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 ίππων με 550 Nm ροπής, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με την Pro έκδοση να έχει μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh (καθαρή χωρητικότητα 77 kWh) που προσφέρει αυτονομία 615 χλμ και υποστηρίζει φόρτιση DC 170 kW.

Η Pro S έκδοση φορά μπαταρία χωρητικότητας 91 kWh (καθαρή χωρητικότητα 86 kWh) που υποστηρίζει φόρτιση DC 200 kW και χαρίζει αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα.

Το μήκος του ID.7 ανέρχεται στα 4,961 μέτρα, το πλάτος φτάνει τα 1,862 μέτρα, το ύψος τα 1,538 μέτρα, το μεταξόνιο 2,966 μέτρα, με το αυτοκίνητο να έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,23 Cd.

Στο εσωτερικό υπάρχει head-up display επαυξημένης πραγματικότητας στον βασικό εξοπλισμό που προβάλει τις πληροφορίες σε διαφορετική απόσταση. Για παράδειγμα, η ταχύτητα φαίνεται κοντά, ενώ οι ενδείξεις του συστήματος πλοήγησης μακριά.

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει οθόνη αφής 15″, φωτιζόμενα κουμπιά αφής για τη ρύθμιση του κλιματισμού και της έντασης ήχου, κρυφός φωτισμός και μεταλλικά διακοσμητικά. Η VW υποστηρίζει πως το ID.7 έχει το πιο προηγμένο σύστημα κλιματισμού της μάρκας μετά το Phaeton. Οι αεραγωγοί διαθέτουν μοτέρ για να μετακινούν τα πτερύγια κάθετα και οριζόντια, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να διανέμει τον αέρα σε μια μεγάλη περιοχή της καμπίνας.

Επιπλέον το σύστημα υποστηρίζει φωνητικές εντολές. Για παράδειγμα, ο οδηγός λέγοντας “Γεια σου IDA, τα χέρια μου είναι κρύα”, το σύστημα στέλνει ζεστό αέρα στα χέρια του οδηγού και ενεργοποιεί τη θέρμανση του τιμονιού.

Υπάρχουν καθίσματα με λειτουργίες μασάζ, με αυτά να μπορούν να εξοπλιστούν και με τη λειτουργία Climatronic, που χρησιμοποιεί αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας για την αυτόματη θέρμανση ή ψύξη. Η μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή φέρει γυαλί στο οποίο υπάρχει ένα στρώμα υγρών κρυστάλλων διασκορπισμένο σε πολυμερές, που επιτρέπει να εναλλάσσεται μεταξύ αδιαφανούς ή διαφανούς, είτε με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε μέσω φωνητικής εντολής.

Το σύστημα Travel Assist περιλαμβάνει ενεργό cruise control και σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας. Η τεχνολογία είναι σε θέση να ανιχνεύει τα όρια ταχύτητας και να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Volkswagen Tiguan με plug-in έκδοση και αυτονομία 100 χλμ.

Η Volkswagen αποκάλυψε σήμερα την τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV της, καθώς από το 2007 που πρωτοκυκλοφόρησε η VW έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω...

Ανακαλούνται 47.651 VW Jetta

Την ανάκληση 47.651 Jetta που κατασκευάστηκαν μεταξύ 3 Σεπτεμβρίου 2019 και 21 Δεκεμβρίου 2019, ανακοίνωσε η Volkswagen επειδή σε αυτά, ένα ηλεκτρικό κύκλωμα στον...

Η Volkswagen μειώνει το προσωπικό εργοστασίου της που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα λόγω χαμηλών πωλήσεων

Η Volkswagen μειώνει το προσωπικό του εργοστασίου της στο Τσβικάου της Γερμανίας και προσαρμόζει την εργασία σε βάρδιες λόγω των "συνθηκών της αγοράς". H αυτοκινητοβιομηχανία...