F1: H Alpine πούλησε το 24% των μετοχών της σε ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ο Ryan Reynolds

Σχετικά άρθρα

O όμιλος Renault και η Alpine ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποδέχτηκαν μια επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ -σε μετρητά- από την Otro Capital και τον συνεργάτη τους, RedBird Capital Partners, μαζί με την Maximum Effort Investments για την Alpine Racing. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 24% του μεριδίου της γαλλικής αγωνιστικής ομάδας, με την αξία της Alpine Racing μετά από αυτήν την επένδυση να είναι περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια.

Η επένδυση από την προαναφερθέντα ομάδα θα επιταχύνει τα σχέδια ανάπτυξης και τις φιλοδοξίες της Alpine στη F1. Η ομάδα της Alpine F1 θα επωφεληθεί από τη συλλογική τεχνογνωσία και το ιστορικό του ομίλου των επενδυτών στη βιομηχανία του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, των χορηγιών, της έκδοσης εισιτηρίων, της φιλοξενίας, της διαχείρισης εμπορικών δικαιωμάτων, της αδειοδότησης και των στρατηγικών εμπορίας για να ξεκλειδώσει τη δημιουργία αξίας και νέους μοχλούς ανάπτυξης.

Μεταξύ των επενδυτών είναι ο ηθοποιός του Hollywood, Ryan Reynolds, με τους επενδυτές να έχουν συνεργαστεί με το πρωτάθλημα του NFL, την ομάδα του NFL Dallas Cowboys, τη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Toulouse FC και την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Wrexham AFC.

Η ομάδα της Alpine F1 θα επωφεληθεί επίσης από την τεχνογνωσία της ομάδας των επενδυτών στα δεδομένα και την τεχνολογία, βασικοί παράγοντες μάρκετινγκ και εμπορικής απόδοσης.

Ο Alec Scheiner, συνιδρυτής και συνεργάτης της Otro Capital, θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpine Racing.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...