Η Acura teasάρει το ZDX λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, η Acura ανακοίνωσε ότι το 2024 θα κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, και σήμερα η εταιρία έκανε γνωστό πως η έκδοση παραγωγής αυτού θα αποκαλυφθεί στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Μοντερέι, στις 17 Αυγούστου. Το όνομα του θα είναι ZDX και θα προσφέρεται και σε Type S έκδοση.

Επιπλέον, η premium ιαπωνική εταιρία έδωσε την πρώτη επίσημη teaser φωτογραφία, που μας δείχνει με μια κλεφτή ματιά το πρόσωπό του επερχόμενου μοντέλου της. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Acura διαθέτει λεπτά LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενη μάσκα και σπορ εισαγωγές στον εμπρός προφυλακτήρα.

Το ZDX θα βασίζεται στο Precision EV Concept και όπως το αδερφό μοντέλο του το Honda Prologue, θα χρησιμοποιεί την Ultium πλατφόρμα της GM, θα πωλείται στην αγορά των ΗΠΑ, με τα δύο μοντέλα να αντλούν ενέργεια από τις νέες Ultium μπαταρίες της GM, όπως και το Cadillac Lyriq.

Η Honda θα τροποποιήσει την πλατφόρμα έτσι ώστε αυτή “να υποστηρίζει τον οδηγικό χαρακτήρα των μοντέλων της”, με τον σχεδιασμό τους να είναι μοναδικός, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, φέροντας τόσο το σύστημα OnStar, όσο και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise. Και τα δύο θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της GM σε Μεξικό και Τενεσί.

Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε στο Acura Design Studio στη Νότια Καλιφόρνια, με την εταιρία να αναφέρει ότι το ZDX Type S θα είναι το πιο ισχυρό και το πιο γρήγορο SUV στην ιστορία της μάρκας, ενώ υπόσχεται να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης στην αγορά των ηλεκτρικών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...