Αυστρία: Προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ για 1 χρόνο σε όσους κάνουν… τατουάζ

Σχετικά άρθρα

Η Αυστρία προσφέρει δωρεάν σιδηροδρομικές μετακινήσεις για ένα χρόνο σε όσους προτίθενται να κάνουν τατουάζ που θα διαφημίζει τη νέα κάρτα διαδρομών, μια καμπάνια που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Για να αποκτήσουν το ελευθέρας, οι πρόθυμοι θα πρέπει να “χτυπήσουν” σε κάποιο σημείο του σώματός τους τη λέξη “Klimaticket”, όπως αποκαλείται το πρόγραμμα δημόσιων συγκοινωνιών στη χώρα.

Η Leonore Gewessler, υπουργός Κλίματος της χώρας, γνωστοποίησε την ιδιόμορφη αυτή εκστρατεία σε μουσικό φεστιβάλ. Μάλιστα, δημοσίευσε μία φωτογραφία με το τατουάζ στο δικό της χέρι γράφοντας:

Η Gewessler κάνει το πρώτο βήμα.

Ωστόσο, ενώ το δικό της τατουάζ είναι διαλυτό και θα εξαφανιστεί από πάνω της προσεχώς, το “Klimaticket” θα παραμείνει στο δέρμα όσων δεχτούν την προσφορά – εκτός αν θελήσουν να το απομακρύνουν.

Η εκστρατεία αυτή έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. Και παρότι η Gewessler επιμένει πως δεν υπάρχει κάτι προβληματικό στην καμπάνια διαφημιστικής προώθησης, οι επικριτές της την κατηγορούν πως εκμεταλλεύεται την ανάγκη ιδίως των νέων που θα χρησιμοποιήσουν το δέρμα τους για να διαφημίσουν τις πολιτικές της.

Η καμπάνια διεξάγεται με μεγάλη φροντίδα και προσφέρεται σε ανθρώπους άνω των 18 χρόνων. Εκείνοι που κάνουν το τατουάζ, ήδη έχουν κι άλλα πάνω τους. Η εκστρατεία έχει διενεργηθεί με μεγάλη προσοχή,

αντιτείνει η ίδια.

Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την ιδιότυπη αυτή συμφωνία ως “βιώσιμη ανοησία” και την καταδικάζουν ως “σκέτο κυνισμό”.

Η προσφορά χρημάτων σε ανθρώπους για να βάλουν διαφημίσεις πάνω στο δέρμα τους αποκαλύπτει την απαράδεκτη αντίληψη του ανθρωπισμού από έναν υπουργό της κυβέρνησης,

καταγγέλλει η Henrike Brandsotter, βουλευτής του φιλελεύθερου κόμματος NEOS.

Τι θα ακολουθήσει; Μήπως δωρεάν θέρμανση σε όσους κάνουν τατουάζ το όνομα της Γκεβέσλερ στο μέτωπο;

διερωτάται καυστικά ο Florian Klenk, αρχισυντάκτης του Falter.

Η συγκεκριμένη εποχή του χρόνου είναι γνωστή με την ονομασία Sommerloch -καλοκαιρινό κενό- όταν οι πολιτικοί είθισται να προβαίνουν σε μεγαλόσχημες υποσχέσεις για να προσελκύσουν την προσοχή των πολιτών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως το Klimaticket (Εισιτήριο για το κλίμα) συνήθως κοστίζει σχεδόν 1.100 ευρώ για απεριόριστες μετακινήσεις με τρένο, λεωφορείο, τραμ και μετρό, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές ως μοντέλο επιδότησης των σιδηροδρομικών ταξιδιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...