Επίσημο: Genesis GV80 Coupe

Σχετικά άρθρα

Το GV80 ήταν το πρώτο SUV της Genesis, και από τον Ιανουάριο του 2020 που ξεκίνησε η εμπορική του πορεία έχει πωλήσει περισσότερες από 170.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Έχοντας φτάσει στο μέσο του κύκλου ζωής του, η Genesis παρουσίασε σήμερα το facelift του GV80, αποκαλύπτοντας παράλληλα την Coupe έκδοση του πολυτελούς SUV της, με το οποίο η premium κορεάτικη φόρμα κάνει το ντεμπούτο της στην κατηγορία των κουπέ SUV.

Το GV80 Coupe ενσαρκώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Genesis Athletic Elegance, και αντλεί έμπνευση από το X Speedium Concept. Σύμφωνα με την εταιρία, το μοντέλο μεγιστοποιεί την πρακτικότητα και τον σπορ χαρακτήρα με ένα ξεχωριστό πακέτο σχεδίασης, που περιλαμβάνει ένα δυναμικό εξωτερικό και ένα σπορ εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας.

Το επανασχεδιασμένο GV80 προσθέτει πολυτελείς λεπτομέρειες στο υπάρχον μοντέλο, με το εμπρός μέρος του να περιλαμβάνει μια νέας σχεδίασης μάσκα δύο γραμμών και τα Two-Line φωτιστικά σώματα. Ακόμα, υπάρχουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και φαρδύτερος αεραγωγός στον μπροστινό προφυλακτήρα, καθώς και μια νέα επένδυση χρωμίου που εκτείνεται στο προφίλ του, από τον μπροστινό έως τον πίσω προφυλακτήρα.

Υπάρχουν δύο νέα σχέδια για τις ζάντες 20 και 22 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος, οι απολήξεις της εξάτμισης κρύβονται στον προφυλακτήρα, και αναδεικνύουν την κομψότητα του GV80. Βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας της Genesis προσθέτουν στη φουτουριστική εικόνα του μοντέλου με τη χαρακτηριστική επένδυση χρωμίου σε σχήμα V, εμπνευσμένη από την εμπρός μάσκα.

Περνώντας στο εσωτερικό του GV80, αυτό έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και αναβαθμίζει την καθημερινότητα επιβατών. Ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, με μια οθόνη OLED 27 ιντσών -οριζόντιας διάταξής- να περικλείει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος AVN (Audio, Video, Navigation). Η απρόσκοπτη σχεδίαση επεκτείνεται στην κεντρική κονσόλα και το σύστημα HVAC (θέρμανση, αερισμός και κλιματισμός).

Μηχανικά, το ανανεωμένο GV80 και η Coupe του έκδοση προσφέρεται με τους ίδιους κινητήρες, κάτι που σημαίνει ότι κάτω από το καπό υπάρχει ένας 2,5-λίτρων turbo τετρακύλινδρος κινητήρας με 300 ίππους και 422 Nm ροπής, καθώς και ένας 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρας απόδοσης 375 ίππων και 530 Nm ροπής. Επιπλέον, ο τελευταίος συνδυάζεται και με έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα, που κάνει το σύνολο να αποδίδει 409 ίππους και 549 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, και ανεξάρτητα από τον κινητήρα, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ρεζερβουάρ καυσίμου 80 λίτρων. Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, το Genesis GV80 Coupe έχει μήκος 4.965 χλστ., πλάτος 1.975 χλστ. και ύψος 1.710 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι γενναιόδωρο αγγίζοντας τα 2.955 χλστ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...