Ανάκληση για 2,16 εκατ. Toyota RAV4

Σχετικά άρθρα

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 1.854.000 RAV4 στις ΗΠΑ και 306.000 στον Καναδά και στο Μεξικό, παραγωγής 2013 – 2018, επειδή μπορεί σε αυτά να έχουν τοποθετηθεί μικρότερες μπαταρίες 12 volt.

Στη περίπτωση που αυτό έχει συμβεί και ο σφιγκτήρας συγκράτησης δεν έχει σφιχτεί σωστά, τότε η μπαταρία θα μπορούσε να κινηθεί όταν το αυτοκίνητο κινείται γρήγορα σε στροφές, με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή ο θετικός ακροδέκτης της μπαταρίας με τον σφιγκτήρα συγκράτησης και να προκληθεί βραχυκύκλωμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η εταιρία δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα κάποιον τραυματισμό, θάνατο ή ατύχημα που να συνδέεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η Toyota θα εξετάσει τα προς ανάκληση αυτοκίνητα και όπου κρίνει θα αντικαταστήσει τον σφιγκτήρα συγκράτησης, τη θήκη της μπαταρίας και το κάλυμμα του θετικού ακροδέκτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...