Η VW περικόπτει 2.000 θέσεις εργασίας από την μονάδα λογισμικού της, την Cariad

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen θα περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας από την μονάδα λογισμικού της, την Cariad, ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τις πολυαναμενόμενες νέες αρχιτεκτονικές λογισμικού της.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο σε συνεδρίαση του την Τετάρτη, με στόχο οι περικοπές θέσεων εργασίας να πραγματοποιηθούν από το 2024 έως το τέλος του 2025. Ωστόσο, το σχέδιο εξακολουθεί να χρειάζεται έγκριση από το συμβούλιο εργαζομένων, το οποίο έχει διαπραγματευτεί εγγυήσεις θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους μέχρι τα μέσα του 2025.

Δεν αποδεχόμαστε αυτή τη μέθοδο περικοπής θέσεων εργασίας σε γενικές γραμμές. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το που πρέπει να περικοπούν θέσεις όσον αφορά τη δομή και τα καθήκοντα,

δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου εργαζομένων της Volkswagen.

Διάβασε επίσης

Καθυστερούν ηλεκτρικά μοντέλα των Audi, Bentley και Porsche εξαιτίας ανεπαρκούς ανάπτυξης λογισμικού

Η αρχιτεκτονική λογισμικού, v1.2, που θα εφαρμοστεί στο Audi Q6 e-tron και στην Porsche Macan, θα καθυστερήσει κατά 16-18 εβδομάδες, ενώ η αρχιτεκτονική του επόμενου επιπέδου, v2.0 που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2025, αλλάζει πλήρως και δεν υπάρχει προς το παρόν χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει.

Η Cariad που δημιουργήθηκε από τον πρώην CEO του VW Group, Herbert Diess, έχει ξεπεράσει τον προϋπολογισμό της και έχει επανειλημμένα χάσει τους στόχους για την κυκλοφορία μοντέλων και λογισμικού.

Τον περασμένο Μάιο, η Volkswagen διόρισε ως νέο CEO της Cariad τον Peter Bosch, πρώην επικεφαλής παραγωγής της Bentley, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την Cariad στη σωστή τροχιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...