VW Group: Μείωσε ξανά τη παραγωγή των VW ID.3 και Cupra Born λόγω της χαμηλής ζήτησης

Σχετικά άρθρα

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του VW Group δεν είναι αναμενόμενες και γι’αυτό η γερμανική εταιρία μείωσε για δεύτερη φορά εντός διμήνου την παραγωγή των VW ID.3 και Cupra Born.

Συγκεκριμένα, η εταιρία μείωσε τις βάρδιες στο εργοστάσιο της στο Τσβικάου, από τρεις σε δύο, λέγοντας πως η απόφαση αυτή πάρθηκε ώστε να διατηρήσει την παραγωγική λειτουργία και τη μελλοντική βιωσιμότητα του εργοστασίου, καθώς αντιδρά στην υποτονική ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τον περασμένο μήνα η Volkswagen ανέστειλε τη παραγωγή των VW ID.3 και Cupra Born στα εργοστάσια της στο Τσβικάου και στη Δρέσδη στη Γερμανία για δύο εβδομάδες, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης τους, ενώ είχε σταματήσει επίσης προσωρινά την παραγωγή των ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron και Audi Q4 Sportback e-tron.

Το εργοστάσιο στο Τσβικάου έχει ετήσια δυναμικότητα 360.000 αυτοκινήτων, αλλά πέρυσι παρήγαγε περίπου 218.000 αυτοκίνητα, λόγω της μειωμένης ζήτησης που έχουν τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τον Οκτώβριο ότι δεν θα επεκτείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 269 εργαζομένων στο εργοστάσιό της στο Τσβικάου, που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης που αυτά έχουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...