Δες τα παρασκήνια από την καλύτερη τηλεοπτική διαφήμιση αυτοκινήτου όλων των εποχών

Σχετικά άρθρα

H τηλεοπτική διαφήμιση της Honda για την έβδομη γενιά του Accord, γνωστή με τον τίτλο The Cogs, έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη τηλεοπτική διαφήμιση αυτοκινήτου όλων των εποχών, και σίγουρα είναι μία από τις πιο περίπλοκες διαφημίσεις στην ιστορία.

Το αξιοθαύμαστο είναι ότι το 2003, όταν και προβλήθηκε η διαφήμιση, έπαιξε ολόκληρη μόνο 10 φορές. Επίσης, προβλήθηκε μόνο σε τρεις αγορές -στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και την Αυστραλία.

Ωστόσο, χάρη στο internet η εν λόγω διαφήμιση έχει φτάσει στις οθόνες εκατομμυρίων ανθρώπων, προσκείμενων στα αυτοκίνητα ή μη. Η παραγωγή της διαφήμισης ήταν τόσο πολύπλοκη και δύσκολη, και λίγοι γνωρίζουν ότι υπήρχε και ένα σύντομο παρασκηνιακό ντοκιμαντέρ.

Οι θεατές στο Ηνωμένο Βασίλειο με το διαδραστικό τηλεχειριστήριο του Sky που έβλεπαν την κομμένη έκδοση της διαφήμισης, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, μπορούσαν να επιλέξουν να την δουν ολόκληρη πατώντας το ειδικό κουμπί. Επιπλέον, μπορούσαν να ζητήσουν ένα DVD από τη Honda, και περισσότερα από 10.000 άτομα έκαναν αίτηση.

Η διαφήμιση χρειάστηκε επτά μήνες για να ολοκληρωθεί, με τους τέσσερις από αυτούς να είναι αφιερωμένοι στην ανάπτυξη και τις δοκιμές της εγκατάστασης. Απλές διακυμάνσεις όπως η θερμοκρασία ή ο άνεμος προκάλεσαν πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όπως και η τοποθεσία. Επιπλέον, η διαφήμιση ήταν πολύ μεγάλη για να τραβηχτεί σε μια λήψη, επομένως υπάρχει ένα σημείο που ενώνονται δύο κομμάτια, κάτι που έγινε στο post-production.

Όλα τα άλλα που βλέπεις συνέβησαν στην κάμερα χωρίς την παραμικρή χρήση CGI και υπολογιστών, με τα σχήματα και τη βαρύτητα να παίζουν το ρόλο τους. Ακόμη και οι υαλοκαθαριστήρες που “περπατούσαν” ήταν αληθινοί.

Η Wieden & Kennedy, το πρακτορείο πίσω από το σλόγκαν Just Do It της Nike, δημιούργησε τη διαφήμιση και πρότεινε στην Honda την ιδέα το 2002, λαμβάνοντας ένα εκατομμύριο λίρες (2,35 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζοντας το πληθωρισμό και τη συναλλαγματική ισοτιμία) για να την ολοκληρώσει.

Μετά την προβολή της διαφήμισης το 2003, το site της Honda στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που είχε ποτέ. Καμία έκπληξη, θα έλεγα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα