Η Toyota καρατομεί τους προέδρους της Daihatsu στον απόηχο του σκανδάλου των στημένων crash tests

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε πως εξαιτίας του σκανδάλου παραποίησης των crash tests για 30 χρόνια οι δύο πρόεδροι της Daihatsu θα παραιτηθούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, Masahiro Inoue, θα αντικαταστήσει τον Soichiro Okudaira στη θέση του προέδρου της Daihatsu από την 1η Μαρτίου.

Ο Okudaira είχε μια μακροχρόνια καριέρα στην Toyota που εκτείνεται σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από το 1979 προτού γίνει πρόεδρος της Daihatsu το 2017, ένα χρόνο αφότου ο κατασκευαστής έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Toyota το 2016.

Ο έτερος πρόεδρος της Daihatsu, Sunao Matsubayashi, θα παραιτηθεί επίσης και δεν θα αντικατασταθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Koji Sato, δήλωσε πως η οργανωτική αλλαγή στην Daihatsu δεν έγινε ως τιμωρία για τα απερχόμενα στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεδομένων των κακών πρακτικών σχετικά με τις εφαρμογές πιστοποίησης δοκιμών ασφαλείας, η Daihatsu θα αφαιρεθεί επίσης από μια εταιρική συνεργασία επαγγελματικών οχημάτων, γνωστή ως Commercial Japan Partnership Technologies (CJPT). Το μερίδιο 10% της Daihatsu στη συγκεκριμένη συνεργασία θα μεταφερθεί στην Toyota.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2023, το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας πραγματοποίησε έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Daihatsu στην Οσάκα, μετά από αποκαλύψεις ότι η αυτοκινητοβιομηχανία χειραγωγούσε τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας που χρονολογούνται ήδη από το 1989.

Μια έρευνα που ζητήθηκε για την Daihatsu τον περασμένο Απρίλιο – όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ύποπτες παραβάσεις – διαπίστωσε ότι 174 ζητήματα έχουν εντοπιστεί σε 64 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που πωλούνται με τα σήματα της Toyota.

Η Daihatsu αντιπροσωπεύει περίπου το 7% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων του ομίλου Toyota. Να σημειωθεί ότι η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη για το τρέχον έτος στα 4,9 τρισεκατομμύρια γιεν (32,99 δισεκατομμύρια δολάρια), έναντι 4,5 τρισεκατομμυρίων που αναμενόταν προηγουμένως.

Πριν από λίγες ημέρες, η Toyota αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη της κατά σχεδόν 9%, αφού οι υψηλότεροι όγκοι πωλήσεων και το ασθενέστερο γιεν ενίσχυσαν τα αποτελέσματα του τριμήνου Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...