Ο Hennessey αναζητά μέρος για να κάνει ρεκόρ τελικής ταχύτητας με το Venom F5

Σχετικά άρθρα

Μετά την Koenigsegg και η Hennessey βρίσκεται σε αναζήτηση μέρους για να επιχειρήσει να σημειώσει νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής.

O John Hennessey ανακοίνωσε σήμερα πως η εταιρία του συνεχίζει τις εργασίες ώστε κάποια στιγμή να προσπαθήσει να κάνει νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής με το Venom F5.

Το 2024 σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο από τη στιγμή που το Hennessey Venom GT πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ τελικής ταχύτητας το 2014, πιάνοντας τα 270,49 μίλια/ώρα (435,31 χλμ/ώρα) για να γίνει τότε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου. Μέχρι σήμερα, το Venom GT παραμένει το ταχύτερο αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων στον κόσμο.

Τώρα, έχοντας παραδώσει 22 Venom F5 στους πελάτες της, η Hennessey που έχει διευρύνει την ομάδα μηχανικών της, αναζητά έναν διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης ή κάποιον δημόσιο δρόμο κατάλληλο που θα επιτρέψει στο V8 twin-turbo αυτοκίνητω των 1.817 ίππων να επιταχύνει πέρα ​​από τα 300 μίλια/ώρα (482,8 χλμ/ώρα) και να σταματήσει με ασφάλεια.https://youtu.be/tAmA6zr9sYk

Κατά την ανάπτυξη του Venom F5, η εταιρία κατάφερε να πιάσει τα 271,6 μίλια/ώρα (437,1 χλμ/ώρα) στην πρώην εγκατάσταση της NASA, Johnny Bohmer Proving Grounds, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Ο John Hennessey, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είπε:

Μου αρέσει που η Koenigsegg προετοιμάζεται για το ρεκόρ ταχύτητας, ελπίζω ότι και η Bugatti θα συμμετάσχει στο πάρτι. Είναι τέτοιοι οι ανταγωνισμοί που τροφοδοτούν το πάθος μας και μας οδηγούν να πάμε πιο γρήγορα, να καινοτομούμε περισσότερο και να πιέζουμε Με 22 αυτοκίνητα πελατών να έχουν παραδοθεί και μια πρόσφατα διευρυμένη ομάδα μηχανικών, είμαστε σε θέση να επικεντρώσουμε εκ νέου την προσοχή μας στο να επιτρέψουμε στο Venom F5 να αποδώσει τις δυνατότητές του.

Το hypercar μας έχει προσομοιωμένη θεωρητική τελική ταχύτητα 328 μίλια/ώρα (527,87 χλμ/ώρα), αλλά σίγουρα δεν κυνηγάμε αυτόν τον αριθμό. Το σπάσιμο των 300 μιλίων/ώρα προς δύο κατευθύνσεις είναι ο φετινός στόχος, ενώ το να καταφέρουμε να πιάσουμε τα 500 χλμ/ώρα (310,8 μίλια/ώρα) προς μία κατεύθυνση θα ήταν ο απόλυτος τρόπος για να γιορτάσουμε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης!

Η Hennessey προσέλαβε πρόσφατα τον πρώην Αρχιμηχανικού της AMG ONE, Brian Jones και τον οδηγό αγώνων David Donohue που σημείωσε νέο ρεκόρ στο περσινό Pikes Peak. O Donohue έχει κερδίσει επίσης τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, τον 24ωρο αγώνα της Daytona όπως και το πρωτάθλημα αυτοκινήτου τουρισμού της Βόρειας Αμερικής.

Να θυμίσω ότι το Venom F5 φέρει έναν 6,6-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, με κωδική ονομασία “Fury”, απόδοσης 1.817 ίππων (ή 1.840 μετρικοί ίπποι) στις 8.000 σ.α.λ. και 1.617 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Το μπλοκ του είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, ενώ η κεφαλή από αλουμίνιο, με το συνολικό του βάρος να είναι 280 κιλά.

Με 277 άλογα ανά λίτρο, είναι ο δυνατότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης που έχει τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ ο περιοριστής στροφών επεμβαίνει στις 8.500 σ.α.λ. Το Venom F5 ζυγίζει 1.360 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...