Hamilton: Δεν θα πήγαινα στη Ferrari εάν δεν ήταν εκεί ο Fred Vasseur

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton δήλωσε πως δεν θα αποφάσιζε ποτέ να πάει στη Ferrari εάν ο Fred Vasseur δεν ήταν στην ομάδα. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, κερδίζοντας μαζί τον ευρωπαϊκό τίτλο στην F3 το 2005 αλλά και το πρωτάθλημα GP2 (νυν Formula 2) το 2006. Όπως είπε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής:

Έχω μια εξαιρετική σχέση με τον Fred. Προφανώς έτρεξα μαζί του στη F2 και είχαμε εκπληκτική επιτυχία στην F3, αλλά και στο GP2. Από εκεί ξεκίνησε πραγματικά η βάση της σχέσης μας. Είχαμε πάντα επαφή. Πίστευα ότι θα γινόταν ένας καταπληκτικός επικεφαλής ομάδας σε κάποιο στάδιο και θα προχωρούσε στη F1, αλλά εκείνη την εποχή δεν τον ενδιέφερε αυτό.

Ήταν πολύ ωραίο να τον βλέπω να μπαίνει στην ομάδα της Alfa Romeo. Στη συνέχεια, όταν πήρε τη δουλειά στη Ferrari, ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτόν.

Νομίζω ότι τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν, νομίζω ότι πραγματικά δεν θα είχε συμβεί χωρίς αυτόν. Έτσι, είμαι πραγματικά ευγνώμων και πραγματικά ενθουσιασμένος για τη δουλειά που κάνει εκεί.

Ο Hamilton είπε και γιατί επέλεξε να σπάσει το συμβόλαιο με την Mercedes που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι.

Προφανώς το καλοκαίρι υπέγραψα και προφανώς, εκείνη την εποχή είδα το μέλλον μου με τη Mercedes. Αλλά ήρθε μια ευκαιρία στο τέλος της χρονιάς και αποφάσισα να την εκμεταλλευτώ. Νιώθω ότι ήταν προφανώς η πιο δύσκολη απόφαση που νομίζω ότι έπρεπε να πάρω ποτέ. Έχω σχέση με τη Mercedes από τα 13 μου, νομίζω ότι είναι σαν να με στήριξαν 26 χρόνια και κάναμε ένα απίστευτο ταξίδι μαζί, δημιουργήσαμε ιστορία στο άθλημα και είναι κάτι για το οποίο νιώθω πολύ περήφανος. Αλλά νομίζω ότι τελικά γράφω την ιστορία μου και ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο.

Νομίζω ότι για κάθε οδηγό που μεγαλώνει, παρακολουθεί την ιστορία, παρακολουθεί τον Michael Schumacher στην ακμή του, νομίζω ότι όλοι μας καθόμαστε στο γκαράζ μας και βλέπουμε την οθόνη να αναδύεται, βλέπουμε τον οδηγό μέσα στο κόκκινο αυτοκίνητο και αναρωτιέσαι πώς θα ήταν να σε περιτριγυρίζει το κόκκινο.

Πηγαίνεις στο ιταλικό GP και βλέπεις μια θάλασσα από κόκκινους οπαδούς της Ferrari και δεν μπορείς παρά να σταθείς με δέος σε αυτό. Είναι μια ομάδα που δεν έχει τεράστιες επιτυχίες από την εποχή του Michael, και το βλέπω ως μια τεράστια πρόκληση.

Χωρίς αμφιβολία, ακόμη και ως παιδί, έπαιζα στο Grand Prix 2 (παιχνίδι υπολογιστή) ως Michael οδηγώντας την Ferrari. Σίγουρα είναι ένα όνειρο και πραγματικά είναι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό.

Ο Hamilton επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχει πάει ποτέ στο εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλλο.

Δεν το έχω κάνει. Αγόρασα την πρώτη μου Ferrari το 2010 νομίζω, ως δώρο στον εαυτό μου. Δεν το έχω πια εκείνο το αυτοκίνητο, αλλά δεν πρόλαβα να πάω εκείνη την περίοδο. Όντας με τη Mercedes, δεν πίστευα ότι ήταν καλό να πάω εκείνη τη στιγμή

Ερωτηθείς αν σχεδιάζει να μάθει ιταλικά είπε:

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω καταφέρει να μάθω άλλες γλώσσες. Αλλά φυσικά, σίγουρα θα προσπαθήσω. Θυμάμαι όταν έκανα καρτ στην Ιταλία και μπόρεσα να μιλήσω μερικές γραμμές. Και έτσι ελπίζω πως θα καταφέρω να μάθω ιταλικά πολύ γρήγορα.

Τέλος ο Hamilton επισήμανε πως θα παραμένει αφοσιωμένος στη Mercedes το 2024.

Εξακολουθώ να είμαι 100% συγκεντρωμένος στο να αποδώσω για αυτήν την ομάδα φέτος και να προσπαθήσω να τερματίσω σε υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι ένας μεγάλος, μεγάλος στόχος για εμένα και την ομάδα, και έχω απόλυτη πίστη σε όλους στην ομάδα. Αυτό που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής νομίζω ότι είναι υπέροχο. Οπότε ελπίζω πραγματικά ότι θα μπορέσουμε με κάποιο τρόπο να κλείσουμε τη διαφορά από τη Red Bull.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...