Ορισμένα GP στην Ευρώπη θα εναλλάσσονται από το 2026 καθώς η Formula 1 αναζητά νέες αγορές

Σχετικά άρθρα

Τα συμβόλαια των Zandvoort, Spa, Imola, Monza και Monaco λήγουν το 2025 και ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, άφησε να εννοηθεί ότι μερικά από αυτά τα GP, πιθανότερο αυτά σε Zandvoort και Spa θα μπορούσαν να εναλλάσσονται κάθε χρόνο, μιας και η F1 αναζητά να διεξάγει GP σε νέες αγορές, όπως στη Νότια Κορέα και στη Νότια Αφρική.

Όπως είπε ο Domenicali:

Το 2026 θα υπάρξουν πολλά GP, κυρίως στην Ευρώπη, όπου έχουμε διαφορετικές επιλογές που μπορούμε να πάρουμε. Πιστεύω ότι η Μαδρίτη δείχνει ένα πράγμα που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, να δούμε ότι η προσοχή της F1 είναι εκεί, επίσης στη γηραιά ήπειρο, όπου όλοι σκεφτόντουσαν, “Ω, ξέρετε, πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, γιατί δεν υπάρχει πια το ενδιαφέρον. Εμείς όμως δείξαμε το αντίθετο.

Nομίζω ότι το 2026, θα δείτε κάτι ενδιαφέρον. Συζητάμε με άλλους φορείς στην Ευρώπη να κάνουμε κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα. Αλλά η Μαδρίτη θα είναι μια μεγάλη ώθηση. Επειδή η εκδήλωση θα διοργανωθεί σε ένα μέρος όπου θα βρισκόμαστε γύρω από τον χώρο του συνεδρίου για να δώσουμε την ευκαιρία στους φιλάθλους να ζήσουν αυτό το γεγονός με έναν απίστευτο τρόπο. Αλλά η εστίαση στην Ισπανία είναι στη Βαρκελώνη. Υπάρχει μεγάλη δέσμευση να κάνουμε ένα GP εκεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Νομίζω ότι όπως πάντα όταν παίρνουμε την απόφαση σχετικά με την ανανέωση μιας πίστας, υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Πρώτα από όλα, φυσικά, το οικονομικό είναι σχετικό, αναμφίβολα. Και το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να σταθεροποιηθούμε με ορισμένους promoters, οι οποίοι πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν απίστευτες ευκαιρίες, όσον αφορά τη σταθερότητά μας σε αυτές τις αγορές, είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξετάσουμε.

Το γεγονός ότι είδατε τα τελευταία δύο χρόνια ότι μπορέσαμε να επικυρώσουμε απίστευτες συμφωνίες με ορισμένους υποστηρικτές σημαίνει ότι, από τη μια πλευρά, είναι φυσικά ένα πολύ ενδιαφέρον οικονομικό πακέτο. Αλλά από την άλλη πλευρά είναι μια απίστευτη ευκαιρία να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας σε άλλους τομείς που είναι πάνω από αυτόν που σχετίζεται με το κόστος προώθησης. Και αυτή είναι πραγματικά η προσέγγισή μας.

Διάβασε επίσης

Επίσημο: Στους δρόμους της Μαδρίτης το Ισπανικό GP από το 2026

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...