Heikki Kovalainen. Επιτυχημένη η εγχείρηση ανοικτής καρδιάς

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο ο Heikki Kovalainen, ο πρώην οδηγός της McLaren, της Renault, της Caterham και της Lotus ανακοίνωσε πως θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας θωρακικής αορτής.

Ως αποτέλεσμα της διάγνωσης, ο Kovalainen έχει σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα μηχανοκίνητου αθλητισμού και υπεβλήθη στην εγχείρηση, με τον ίδιο να ανακοινώνει στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αυτή “πήγε καλά” και πως τώρα αναρρώνει στο σπίτι του.

Διαγνώστηκα με ανεύρυσμα ανιούσας θωρακικής αορτής στα τέλη του περασμένου έτους. Είναι ένα κομμάτι της ανιούσας αορτής που έχει διασταλεί αρκετά. Αυτός είναι προφανώς ο λόγος που δεν μπόρεσα να συμμετάσχω σε ράλι ή άλλες δραστηριότητες τον χειμώνα. Τους τελευταίους μήνες τους έχω περάσει με μια ομάδα γιατρών και αποφασίσαμε να κάνουμε την επέμβαση.

Χειρουργήθηκα την περασμένη εβδομάδα στην καρδιολογική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Τάμπερε. Μια υπέροχη ομάδα γιατρών, νοσοκόμων και βοηθών με φρόντισαν. Ήταν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, οπότε έχω σημάδια για πάντα στο στήθος μου. Όμως το χειρουργείο πήγε καλά.

Καταφέραμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Κόψαμε το άρρωστο τμήμα της ανιούσας αορτής και τοποθετήσαμε τεχνητό μόσχευμα. Όλα πήγαν καλά. Ήταν προφανώς μια μεγάλη επέμβαση. Λίγες μέρες μετά την εγχείρηση ένιωθα κάπως περίεργα, αλλά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε.

Στην πραγματικότητα είμαι πίσω στο σπίτι και ήδη αναρρώνω. Οι προοπτικές είναι αρκετά καλές. Υπάρχει μια ευκαιρία να έχω πλήρη αποκατάσταση και να ανακτήσω πλήρως την φυσική μου κατάσταση, αλλά φυσικά μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα πάνε τα πράγματα. Μέχρι στιγμής, η εκτίμηση είναι αρκετά καλή, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζω να αναρρώνω και ελπίζω να βγω έξω και σιγά σιγά να αυξήσω τις δραστηριότητές μου. Το κύριο πράγμα είναι προφανώς ότι το οστό του θώρακα θέλει χρόνο να επουλωθεί. Και μόλις γίνουν όλα αυτά, αν τα πράγματα πάνε καλά, ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω στην κανονική μου ρουτίνα. Ελπίζω να σας δω σύντομα ξανά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...