Kovalainen και Quintarelli θα οδηγήσουν τα αγωνιστικά του Super GT στο φινάλε του DTM

Σχετικά άρθρα

Όπως θα θυμάσαι, στον τελευταίο παραδοσιακά γύρο του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού στην πίστα του Hockenheim, το Super GT θα στείλει δύο αυτοκίνητα, ένα Lexus LC500 και ένα Nissan GT-R. Τα δύο αυτά αυτοκίνητα θα συμπληρώσουν γύρους επίδειξης το Σάββατο και την Κυριακή (14-15 Οκτωβρίου) στη γερμανική πίστα και θα πάρουμε μια μικρή γεύση στο πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι αγώνες από το 2019, αφού η υιοθέτηση των κοινών κανονισμών της Class One-που μοιράζονται DTM και Super GT-είναι πλέον μονόδρομος για την επιβίωση του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού και η προοπτική ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος ανοίγεται διάπλατα.

Οι Heikki Kovalainen και Ronnie Quintarelli θα είναι τελικά οι οδηγοί των Lexus LC500 και Νissan GT-R αντίστοιχα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, οι δύο οδηγοί στις 16.35 (ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 30λεπτες δοκιμές, το Σάββατο στις 14.40 και την Κυριακή στις 15.05 θα τρέξουν σε φουλ ρυθμό και για 15 λεπτά την καθεμιά από τις δυο μέρες στη γερμανική πίστα.

Ο γνώριμός μας από το πέρασμα σε Renault, McLaren, Lotus και Caterham στην Formula 1 36-χρονος Φινλανδός αγωνίζεται από το 2015 στο πρωτάθλημα του Super GT με τη Lexus, και μάλιστα, το 2016 κατέκτησε τον τίτλο μαζί με τον Kohei Hirate, οδηγώντας πάντα για λογαριασμό της Lexus. Στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά, ο Kovalainen βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Είναι μεγάλη ευκαιρία να επιδείξω την ελκυστικότητα των αγωνιστικών του Super GT. Για μένα, είναι η πρώτη μου επιστροφή σε ευρωπαϊκή πίστα από τότε που αποσύρθηκα από την Formula 1. To DTM είναι πραγματικά δημοφιλές στην Ιαπωνία και μοιράζεται πολλά κοινά με το δικό μας πρωτάθλημα. Θα είναι ένα συναρπαστικό event!

Από την άλλη, ο 38-χρονος Ιταλός κατέκτησε το πρωτάθλημα της ιαπωνικής Formula 3 το 2004 και το 2006 ήταν δοκιμαστής της Spyker MF1 στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ακολούθησε ένα πέρασμα από την Formula Nippon και από το 2009, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Super GT. O ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος που θα οδηγήσει το GT-R μπροστά σε ευρωπαϊκό κοινό.

Είναι τιμή για μένα να παρουσιάσω το Nissan στο Hockenheim. To Super GT είναι μια υπέροχη σειρά αγώνων. Έτσι, επιτέλους, έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα αυτοκίνητά μας στην Ευρώπη.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα δοκιμαστικά ξεκινούν το Σάββατο στις 12.45 και ο αγώνας θα λάβει χώρα στις 15.45.

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...