Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας θωρακικής αορτής.

Αν και ο Kovalainen δεν υποφέρει από κανένα σύμπτωμα και μπορεί να συνεχίσει την καθημερινή του ζωή χωρίς προβλήματα, ο Φινλανδός αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε αγώνες ράλι μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Ο Kovalainen επρόκειτο να επιστρέψει στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Rally το 2024 με την ομάδα Rally AICELLO, οδηγώντας ένα Toyota GR Yaris Rally2. Ο 42χρονος επρόκειτο και πάλι να συνεργαστεί με τον Sae Kitagawa, τον οδηγό με τον οποίο κέρδισε διαδοχικούς τίτλους το 2022 και το 2023.

Ωστόσο πριν από τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος στις 16 Φεβρουαρίου, το Rally Μικάνα, ανακοινώθηκε ότι ο Kovalainen θα αντικατασταθεί από τον Katsuhiko Taguchi στη σύνθεση της ομάδας.

Τότε, μια απλή ιατρική εξέταση είχε αποκαλύψει ότι χρειαζόταν ενδελεχή έρευνα.

Με όλες τις ιατρικές εξετάσεις να έχουν ολοκληρωθεί τώρα, διαπιστώθηκε ότι ο Kovalainen πάσχει από ανεύρυσμα ανιούσας θωρακικής αορτής. Το ανεύρυσμα δεν είναι τίποτε άλλο από διόγκωση του τοιχώματος της αορτής που μπορεί να ραγεί ή να χωριστεί στα δύο και να οδηγήσει σε μοιραία για τη ζωή εσωτερική αιμορραγία.

Σε μια δήλωση που εξέδωσε ο Kovalainen αποκάλυψε την πρόθεσή του να κάνει μια χειρουργική επέμβαση στη Φινλανδία πριν επιστρέψει στα rally αργότερα.

Διαγνώστηκα με ανεύρυσμα ανιούσας αορτής σε έναν ιατρικό έλεγχο πρόσφατα και μου είπαν πως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αγώνες rally λόγω αυξημένου κινδύνου ρήξης αορτής. Δεν έχω συμπτώματα και αυτή τη στιγμή νιώθω καλά, και τώρα κάνουμε ένα σχέδιο για το πώς να λύσουμε αυτό το ζήτημα.

Η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή και προετοιμαζόμαστε για αυτό. Ελπίζουμε να κάνουμε μια επέμβαση και να ξεκινήσουμε την ανάρρωση το συντομότερο δυνατό.

Στόχος μου είναι φυσικά να επιστρέψω στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Rally με την ομάδα Rally AICELLO. Σχεδίαζα να συμμετάσχω στα rally μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αλλά μετά από προσεκτική σκέψη με την ομάδα των γιατρών μου, αποφάσισα αντ’ αυτού να προσπαθήσω να το διορθώσω.

Λυπάμαι για όλους τους συνεργάτες και τους οπαδούς της ομάδας μας για αυτό το πρόβλημα και ευχαριστώ πολύ για όλη την ενθάρρυνση και την υποστήριξη σχετικά με αυτό.

Ο Kovalainen αγωνίζεται ενεργά στην Ιαπωνία από τότε που εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Super GT το 2015, κερδίζοντας τον τίτλο GT500 μόνο στη δεύτερη σεζόν του, μαζί με τον Kohei Hirate, οδηγώντας ένα Lexus LC500.

Το 2022 έκανε την μετάβαση του εθνικό πρωτάθλημα rally της χώρας και βρήκε άμεση επιτυχία στην κατηγορία JN1, το υψηλότερο επίπεδο στο Παν-Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Rally. Πήρε επίσης μέρος στο Φινλανδικό Πρωτάθλημα Rally πέρυσι.

Από το 2007 έως το 2013 αγωνίστηκε στη Formula 1, συγκεντρώνοντας 112 συμμετοχές. Το Grand Prix της Ουγγαρίας του 2008 ήταν η μοναδική του νίκη.

Ήταν teammate του Lewis Hamilton στην McLaren το 2008. Ο Kovalainen οδήγησε επίσης για τη Renault, την Lotus και την Caterham.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...