Μια παραλλαγή από το e-tron παρουσίασε η Audi στο Detroit. Το Audi e-tron Detroit Showcar, όπως το ονομάζει, είναι κατά 27 εκατοστά μικρότερο, 12 εκατοστά ποιο στενό, 1 εκατοστό κοντύτερο και 250 κιλά λιγότερο σε σχέση με το e-tron που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη. Δηλαδή πρόκειται για το μικρό αδερφάκι του R8, R4 όπως είναι γνωστό. Οι φήμες ήθελαν από το 2007 την Audi να κατασκευάζει το R4, αφού είχε διαρρεύσει το χρονοδιάγραμμα παραγωγής της των επόμενων 5 ετών αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε βγει στην δημοσιότητα κανένα άλλο στοιχείο.

Μηχανικά το αυτοκίνητο φορά 2 ηλεκτροκινητήρες (σε σχέση με τους 4 του e-tron) τοποθετημένους στον εμπρός και πίσω άξονα που αποδίδουν 150kW (204 άλογα) με 2.650 κιλά ροπή!!! Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 5.9 δεύτερα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα. Φυσικά υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος με την ενέργεια αυτή να αποθηκεύεται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου που μπορούν να φορτίσουν πλήρως από οικιακή πρίζα μέσα σε 11 ώρες ή σε μόλις 2 ώρες εάν υπάρχει διαθέσιμη πηγή 400V.

Σχεδιαστικά οι άνθρωποι της Audi κράτησαν την τραπεζοειδή γρίλια του μεγάλου αδερφού. Τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED αντικαθιστούν και τους προβολείς ομίχλης αφού μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Οι 19″ ζάντες είναι ίδιου σχεδιασμού με το e-tron και φορούν λάστιχα 235/35 μπροστά και 255/35 πίσω. Πραγματικά υπέροχο το μικρό e-tron.

[Πηγή: Audi]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)