Νέο teaser video έδωσε στην δημοσιότητα η BMW μέσω του επίσημου καναλιού της στο Youtube για την νέα BMW 1 Series M Coupe. Το λακωνικότατο video δείχνει ή μάλλον αφήνει να φανταστεί αυτός που το βλέπει, το πως θα είναι το νέο ”μικρό” γρήγορο κουπέ της. Σε αυτό οι ποιο παρατηρητικοί θα προσέξατε τα φουσκωμένα εμπρός φτερά, τον καινούργιο επίσης φουσκωμένο προφυλακτήρα, τις κλασικές πολυάκτινες ζάντες, σήμα κατατεθέν των σειρών M, τις 4πλές απολήξεις των εξατμίσεων και τα μεγάλα τρυπητά δισκόφρενα.

Από μηχανικής πλευράς, το μικρό M θα φορά έναν 6 κύλινδρο σε σειρά twin-turbo κινητήρα (με κωδική ονομασία N54) απόδοσης 335 ίππων με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων το οποίο θα συνδέεται με το γνωστό μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εξελιγμένο από την αγωνιστική ομάδα Μ GmbΗ. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει κοντά στα 4.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Η πλήρης ονομασία του μοντέλου δεν θα είναι όπως συνηθίζεται στις σειρές, δηλαδή 3-Μ3, 5-Μ5, 6-Μ6 κτλ αλλά θα ονομάζεται 1 Series M Coupe για να μην υπάρξει σύγχυση με την παλιά Μ1 που μεσουρανούσε το 1978 έως το 1981.

O Dr. Segler CEO της BMW δήλωσε:

Υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που ονειρεύονται μια BMW M. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τα όνειρα τους πραγματικότητα. Δεδομένου ότι η Μ3 στα 25 χρονιά της καριέρας της έχει ωριμάσει και έχει μεγαλώσει (σε χώρους προφανώς), ήρθε η στιγμή να προσφέρουμε στους πελάτες την BMW κάτι περισσότερο σπορ από την βασική έκδοση της σειράς 1. Γι αυτό και ένας από τους στόχους μας είναι να προσφέρουμε ένα μικρό και προσιτό (;) μοντέλο Μ σύμφωνα με την παράδοση που έχρισε η πρώτη BMW Μ3.

Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει τον Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit ενώ περισσότερα video να είσαι σίγουρος ότι θα κάνουν την εμφάνιση τους στα τέλη Σεπτεμβρίου όπου θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση του Παρισιού. Το video στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=UBYF82qb13I

httpvh://www.youtube.com/watch?v=rS-AlNi4SbU

[Πηγή: BMW | via: Youtube]

  • billy

    Και Μ και χειροκίνητο και tourbo και μπλοκέ και 7500rpm κόφτη… Μια πίστα και 2 τετράδες λάστιχα και… Άντε γειά μετά!!!