Οι φήμες υπήρχαν και τελικά έγιναν πραγματικότητα, με την Audi να παρουσιάζει στο Παρίσι, την ανοικτή έκδοση του e-Tron. Το e-Tron Spyder Concept είναι κατά 13 εκατοστά μεγαλύτερο (4.06m μήκος, 1.81m πλάτος και 1.11m ύψος) από το e-Tron Coupe concept που παρουσιάστηκε στο Detroit.

Από μηχανικής πλευράς, το e-tron Spyder Concept, φαίνεται ότι φορά έναν συνδυασμό κινητήρων που είναι ποιο κοντά στην παραγωγή, από τους ηλεκτροκινητήρες του e-Tron Coupe concept. Έτσι το πρωτότυπο έχει εφοδιαστεί με έναν υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει έναν V6 TDI τοποθετημένο στον πίσω άξονα ο οποίος παράγει 300 άλογα με 65 κιλά ροπή, και με 2 ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 64 kW (87 iππων) με 36 κιλά ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς με αναλογία 50:50 και επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 4.4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Το συνολικό του βάρος αγγίζει τα 1.450 κιλά και όταν λειτουργεί μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες έχει αυτονομία 50 χλμ με μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ/ώρα. Όταν λειτουργούν και οι τρεις κινητήρες μαζί, το αυτοκίνητο έχει μέση κατανάλωση 2.2 λίτρων/100 χλμ, με εκπομπές CO2 59 γρ/χλμ. Αυτό του δίνει την δυνατότητα με ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων, να διανύσει απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χλμ !

Περισσότερες πληροφορίες, στο video, στις φωτογραφίες και στο αναλυτικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Update: Προστέθηκαν νέες live φωτογραφίες

httpvh://www.youtube.com/watch?v=by8ffuUwLEE

[Πηγή: Audi | Live Photos via: autoblog.nl , autoblog.it]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)