Montezemolo: “Εγώ στην πολιτική; Ναι με τον Alonso ως πρωθυπουργό”

Σχετικά άρθρα

Οι φήμες περί εισόδου στην πολιτική του Luca di Montezemolo κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό. Το αφεντικό της Scuderia, ερωτώμενος από την Ιταλική Gazzetta dello Sport για το αν οι φήμες είναι αληθινές, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Εγώ στην πολιτική; Ναι με τον Alonso ως πρωθυπουργό. Θα ήθελα τον Ισπανό στην θέση αυτή, επειδή έχει ισχυρό χαρακτήρα, είναι αισιόδοξος και ρεαλιστής.

Επιπλέον δήλωσε και μερικά ακόμη ονόματα που θα ήθελε στην κυβέρνηση του. Όλως περιέργως, σε αυτή δεν υπήρχε πουθενά το όνομα του Felipe Massa.

Θα ήθελα τον Vettel, που είναι γρήγορος και έξυπνος, τον Rosberg για να είναι σε θέση να κρατά μακριά τον Schumacher, τον Perez για τον ταλέντο και τον Hamilton επειδή είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής.

Ο Di Montezemolo είπε επίσης μερικά λόγια για τους προηγούμενους πρωταθλητές της Formula 1. Για τον Lauda δήλωσε ότι ήταν ικανός να μην πληρώσει για τίποτα, ακόμη και για να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Για τον Schumacher δήλωσε ότι δεν τα παρατούσε ποτέ ενώ για τον Senna ανάφερε ότι του είχε εκμυστηρευτεί ότι θα ήθελε να κατακτήσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη Ferrari.

Τέλος αναφέρθηκε και για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του πρωταθλήματος της F1. Αν και δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της Ferrari, πιστεύει στους ανθρώπους της και έχει την πεποίθηση ότι η ομάδα του θα φτάσει στην κορυφή σύντομα. Ωστόσο μια νίκη στην πίστα της Σανγκάη την Κυριακή δεν είναι ένας ρεαλιστικός στόχος.

Από την μεριά του ο Alonso, σε δηλώσεις στο επίσημο site της Ferrari, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του, αλλά δήλωσε ότι θα συνεχίσει να τρέχει. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Alonso δηλώνει ότι η Ferrari θα παρουσιαστεί δυνατότερη στην Κίνα αλλά σίγουρα δεν μπορεί να μιλά για νίκη αφού η Red Bull και ο Vettel είναι πολύ μακριά ακόμη, όπως δήλωσε. Η νέα μπροστά αεροτομή που ετοιμάστηκε για την Shanghai θα τον βοηθήσει τουλάχιστον να δώσει μάχη με τις McLaren στις κατατακτήριες.

Σε ότι αφορά το περιστατικό με τον Hamilton στη Μαλαισία, ο Alonso δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι η επαφή μου είχαν ήταν αγωνιστικό συμβάν και τίποτα παραπάνω.

[Πηγή: Gazzetta dello Sport , Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...