Το Ford Cobra Snakehead είναι μια σχεδιαστική πρόταση για ένα ελαφρύ sport αυτοκίνητο που θα μπορούσε να γίνει με την συνεργασία της Ford και της Shelby. Η ιδέα ανήκει στον Πολωνό σχεδιαστή Andrus Ciprian ο οποίος του αρέσει να πειραματίζεται σε διάφορα projects και είμαι πολύ σίγουρος ότι θα τον ξαναδούμε.

Το Ford Cobra Snakehead ενσωματώνει την νέα εταιρική ταυτότητα της Ford με το εμπρός μέρος να θυμίζει αρκετά τα νέα Fiesta και Focus. Tα εμπρός φτερά είναι αρκετά μυώδη και για να τονιστεί ο sport χαρακτήρας τους είναι φουσκωμένα και εξέχουν πιο πολύ σε ύψος απ’ότι το καπό του κινητήρα.Στο πίσω μέρος του Ford Cobra Snakehead, ο Andrus Ciprian κινήθηκε με βάση το Ford GT40. Είναι χαρακτηριστικό το πίσω μέρος με την ανυψωμένη τρίτη πόρτα και το χαρακτηριστικό κάθετο κόψιμο και βέβαια την απουσία προφυλακτήρα. Το εσωτερικό έχει θέσεις για δύο και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η φαρδιά και μακριά κεντρική κονσόλα που σκοπός του είναι να δώσει την αίσθηση ότι υπάρχει ξεχωριστό cockpit για οδηγό και επιβάτες.

Καρδιά του Ford Cobra Snakehead θεωρεί ο Andrus Ciprian ότι πρέπει να είναι κάποιος ισχυρός V8 κινητήρας της Ford που έτσι θα τονώσει ακόμα περισσότερο τον ιδιαίτερο sport χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ελπίζω από αυτό το ονειρικό αυτοκίνητο να πάρει κάποιες ιδέες για μελλοντική χρήση η Ford και να τις μεταφέρει στα αυτοκίνητά της.

[Πηγή: Diseno Art]