Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα παιδιά που πηγαίνουν βόλτες με τους παππούδες τους, έχουν τις μισές πιθανότητες να τραυματιστούν σε κάποιο ατύχημα, σε αντίθεση με μια βόλτα με τον μπαμπά ή την μαμά. Η είδηση έρχεται από την έρευνα που διοργάνωσε Δρ. Fred Henretig, ένας ειδικός ιατρικών έκτακτων αναγκών στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας. Ο Δρ. Fred Henretig και η ομάδα του συνέλεξαν πληροφορίες μέσα από τα αρχεία του κράτους για ασφαλιστικές απαιτήσεις, από το 2003 μέχρι το 2007, σε 15 πολιτείες. Η έρευνα περιλαμβάνονται πληροφορίες για πάνω από 12.000 παιδιά κάτω των 15 ετών, και η μελέτη που έγινε σε οδηγούς που εμπλέκονται σε ατυχήματα.

Καθώς οι ηλικιωμένοι οδηγοί είναι συνήθως πιο επιρρεπείς στο να εμπλακούν σε ένα τροχαίο ατύχημα και δεν ακολουθούν πάντα τις οδηγίες για την εγκατάσταση παιδικών καθισμάτων στα αυτοκίνητα, τα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε τροχαίο με αυτούς, παρά με τους γονείς τους, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση! Η έρευνα ακόμη είναι υπό εξέλιξη και οι ερευνητές δεν είναι απολύτως σίγουροι γι’ αυτό, αν και ο Δρ. Fred Henretig υποστηρίζει ότι έχει να κάνει με το γεγονός, πως οι παππούδες είναι πιο προσεκτικοί με τα εγγόνια τους εντός του οχήματος!

[Πηγή: Philly | Via: USA Today | Photo Copyright: Acebner @ Flickr]

 • Drifter

  *στην έρευνα.Λάθος μου.

 • John_rx7

  “Καθώς οι ηλικιωμένοι οδηγοί είναι συνήθως πιο επιρρεπείς στο να εμπλακούν σε ένα τροχαίο ατύχημα και δεν ακολουθούν πάντα τις οδηγίες για την εγκατάσταση παιδικών καθισμάτων στα αυτοκίνητα, τα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε τροχαίο με αυτούς, παρά με τους γονείς τους, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση!”

  Λιγο οξυμωρο δεν ειναι αυτο…???? 

 • hellboy

  basika ta paidia kathwntai fronima me skopo molis paroun to diploma (an einai 14 tha perimenoun 2 me 4 xronia,analoga thn politeia.)na tous dwsei o papous to aytokinhto!!!!!!!!!an einai kai kanena muscle kanena mustang ekei kathontai panagitses!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!xexexe!!!!!!!!!!!!!
  pantos olh h meleth den stekei kala,ginete gia na leme oti kanoume kati me ta xrhmata tou kratous..ligo moufa amerikania…