Για να είναι μια εταιρία σε καλή κατάσταση δεν πρέπει να πληρώνει το προσωπικό ώστε αυτό να αποδίδει ακόμη περισσότερο; Αυτό δεν ισχύει στην Saab η οποία περνά την δεύτερη τρικυμία μέσα σε 3 χρόνια, από τότε δηλαδή που η General Motors την πέταξε από πάνω της. Η Saab με σημερινό δελτίο τύπου αναφέρει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της για τον λόγο ότι ακόμη δεν έχουνε δεσμευτεί τα κεφάλαια των Κινέζων επενδυτών ώστε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Έτσι εκτός από τους προμηθευτές, απλήρωτοι μένουν και οι υπάλληλοι της.

Το  Bloomberg αναφέρει ότι η Saab κοιτά να βρει τρόπο ώστε να αντικαταστήσει το τωρινό που έχει πάρει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 240 εκατ. ευρώ. Ο λόγος είναι ότι θέλει με αυτό τον τρόπο να διευκολύνει την είσοδο του Vladimir Antonov ο οποίος θα πάρει το 29.5% της Saab και θα βάλει τα αναγκαία χρήματα στα ταμεία της Saab. Θα γίνει άραγε ο Antonov ο σωτήρας της Saab; Ποιος ξέρεις;


[Πηγή: Saab, Bloomberg]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Update on Saab Automobile

Zeewolde, The Netherlands, 26 July 2011 – Swedish Automobile N.V. (Swan) announces that Saab Automobile AB (Saab Automobile) has delayed payment of the wages to its white-collar employees as some of the funds that were committed by investors were not paid in time to effect such salary payments. Saab Automobile is taking all necessary actions to collect these funds and continues discussions with various parties to obtain additional short-term funding so that the payments can be made.

[/learn_more]