Το Πεκίνο σχεδιάζει επιβολή τέλους κυκλοφοριακής συμφόρησης

Σχετικά άρθρα

Γνωρίζουμε ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη ανερχόμενη δύναμη στο κόσμο. Σχεδόν κάθε μέρα βλέπουμε εδώ στο autoblog.gr, θέματα που αφορούν τα αυτοκινητιστικά δρώμενα. Η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2009 ως η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Η ταχεία ανάπτυξη των ιδιόκτητων αυτοκινήτων έχει προκαλέσει εφιάλτες στη κυκλοφορία στις μεγάλες πόλεις της Κίνας, με το Πεκίνο να αναμένεται να έχει 7 εκατομμύρια οχήματα στο δρόμο μέχρι το 2012 κάτι που προφανώς δεν ήταν έτοιμοι να δεχτούν.

Κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να επιβάλει ειδικό τέλος συμφόρησης σε ορισμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τους δρόμους και να ενθαρρύνει τους κατοίκους να αγοράσουν αυτοκίνητα εναλλακτικής ενέργειας, στην προσπάθειά του να διευκολύνει την χρόνια κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη μείωση της ρύπανσης.

Αξιωματούχοι ελπίζουν ότι τα διόδια και οι φόροι θα οδηγήσουν περισσότερους κατοίκους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά δε δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τα διόδια που θα επιβληθούν ή πώς θα εισπράττονται οι κλήσεις.

Στα σχέδια του Πεκίνου, είναι να παρέχουν κίνητρα για την αγορά υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων και δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση του εξοπλισμού, στους σταθμούς φόρτισης και την οικοδόμηση περισσότερων από αυτά. Η κινεζική πρωτεύουσα έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα για να μειωθεί η αυξημένη κυκλοφορία από το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν άρχισε να εφαρμόζει, όπως αποδείχτηκε αργότερα αναποτελεσματικά, ένα μέτρο σαν το δικό μας δακτύλιο, με το να επιτρέπει την κίνηση ορισμένων αυτοκινήτων ανά μέρα.

Ένα άλλο μέτρο που εφάρμοσε το Πεκίνο από τον Ιανουαρίου, είναι με το να θεσπίζει ανώτατο όριο στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στις 20.000 το μήνα, που διατίθενται μέσω λαχειοφόρου αγοράς. Αυτό όμως, απλά επιβραδυνθεί το ρυθμό αύξησης της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ εξοργίζει και δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...