Τον περασμένο Ιούνιο, η Skoda είχε παρουσιάσει στο Worthersee 2011 το Fabia RS 2000 design concept, ένα roadster πρωτότυπο το οποίο βασιζόταν στο αγωνιστικό Fabia Super 2000. Τότε είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Skoda ίσως να το περνούσε στη παραγωγή, αλλά τελικά αυτό δεν θα γίνει, αφού οι Τσέχοι θέλουν να επικεντρωθούν στο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, σύμφωνα με την στρατηγική του VW Group.

O επικεφαλής Τεχνολογίας της μάρκας Eckard Scholz, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Autocar αναφέρει ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλο δεν είναι το επόμενο βήμα τους, αφού στοχεύουν στη παραγωγή νέων μοντέλων που θα έχουνε μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Τόνισε ότι η Skoda για να πετύχει τον στόχο του διπλασιασμού των πωλήσεων της και να πιάσει τις 1.5 εκατ. πωλήσεις έως το 2018, πρέπει να επικεντρωθεί σε μοντέλα που αφορούν το ευρύ κοινό. Οι γρήγορες εκδόσεις RS θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα μοντέλα τους ενώ στο άμεσο μέλλον θα βγάλουν στη παραγωγή και την έκδοση παραγωγής του VisionL concept που είδαμε στη Φρανκφούρτη αλλά και την έκδοση του VisionD που είδαμε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο.

[Πηγή: Autocar]